Bronse til tre Westerdals-team i Young Ones Student Awards

Det ble delt ut 18 priser til skandinaviske team i forbindelse med den prestisjetunge Young Ones Student Awards 2020, arrangert av The One Club for Creativity. Tre Westerdals-team er blant de premierte talentene.

Jakobjobo youngones
Jakob Steinmo og Jobo Engh, 1.klassinger på Westerdals, har vunnet bronse i Young Ones Student Awards for jobben «Spotifind».

Av de skandinaviske kreative skolene ble det Berghs i Stockholm som tok flest priser, med 12, inkludert fire gull, fire sølv og fire bronse. Tre Westerdals-team ble premiert med bronse:

  • «What You Do, Follows You» for Durex i Direct-kategorien av Mathias Sandvik og Hallvard Vaaland. Samme team og jobb vant både Årets Student og gull i Student – Kommunikasjon i årets Gullblyanten, og jobben vant i fjor en Wood Pencil i D&AD New Blood Award. Teamet jobber i dag i TRY.
  • «Level The Playing Field» for Adidas i Innovation-kategorien av Erlend Løfald og Sindre Holmedal Johnstad, tidligere Westerdøler som nå jobber i team i POL. Samme jobb vant Sølv i kategorien for Student kommunikasjon i årets Gullblyanten, og hentet en en Yellow Pencil i D&AD New Blood Award i fjor. «Level the Playing Field» tok også bronse i New York Festivals Advertising for kun to uker siden.
  • «Spotifind» for Spotify i Mobile-kategorien av Jakob Steinmo og Jobo Engh, et ferskt team som for tiden går i 1.klasse Art Direction på Westerdals

– Synd det ikke ble prisutdeling i New York

– Vi er veldig fornøyde!, forteller Steinmo og Jobo. – Vi satte i gang med briefen i februar og har prøvd å få til noe vi selv hadde testet ut. Siden briefen var rettet mot amerikanere i bil, valgte vi en idé som ikke akkurat var helt klimavennlig, men vi hadde alltid i bakhodet at Spotifind-funksjonen også kunne fungert til fots, på sykkel eller Segway. Synd det ikke ble prisutdeling i New York, men vi fikk feiret litt (med 1 meters avstand) likevel!

Det bør også nevnes at westerdølene Elise Apall og Bjørn Solli mottok en Merit i The North Face-kategorien med jobben «Timeout».

En fjerde «norsk» bronse gikk til Berghs School of Communications, der norske Sebastian Pandonis er med i teamet som ble premiert for besvarelsen på Young Ones Briefen i Integrated-kategorien. Bronsen ble vunnet sammen med Folke Kühlhorn, Oskar Engman og Linn Stewart.

Young Ones melder at de har opplevd en betydelig vekst de siste årene, med 15 prosent økt deltakelse sammenliknet med i fjor, og en 33 prosents økning fra 2018.

Se alle vinnerne her.