Bulket seg til Sølvfisk

DNB-filmen «Bilforsikring Bulk» vinner den siste Sølvfisken i 2017. TRY står bak jobben, og byrået kapret Sølvfisken hele syv ganger i 2017, fem av dem på vegne av nettopp DNB.

88029 6dfde original
«Bilforsikring Bulk» av TRY med Bacon for DNB.

I desember, den statistisk sett verste måneden hva gjelder bilskader, fikk uheldige sjåfører en tidlig julegave fra DNB i form av Forsikring BonusBulken, der alle kunder får én årlig bulk på forsikringen som ikke går ut over bonusen.

Til fagre toner fra Sølvguttenes «Glade Jul» ga den tilhørende reklamefilmen et overraskende brutalt innblikk i hvorfor det kan være lurt å forsikre bilen sin hos DNB.

– De fleste sjåfører kan nok kjenne seg igjen i at det ikke finnes ikke noe verre sted å være enn i et P-hus i julestria, noe vi innså ga DNB den perfekte anledningen til å snakke om bilforsikring, fortalte kreatørteamet Caroline Riis og Eirik Sørensen da kampanjen ble lansert.

– Poetisk og vakker

Juryen var nærmest rørende samstemte i sin dom, ifølge seg selv: «Sølvfisken for desember var den mest enstemmige avgjørelsen i årets juryarbeid. Vinneren har laget en poetisk og vakker film om noe så surt og forargende som den årlige julebulken egentlig er. Juryen fikk rett og slett lyst til å dra ut i julekaoset og bulke litt. Gratulerer til DNB og TRY for årets siste Sølvfisken.»

Det er Jakob Marky hos Bacon som har regien, med Øystein Dyb som produsent og Daniel Voldheim som filmfotograf.

Alle de tolv Sølvfiskene er nominert i Gullfisken, som foregår lørdag 3. februar


«Bilforsikring Bulk» av TRY med Bacon for DNB.