Cannes: Gore maner til handling

Al Gore var i Cannes fredag, hvor han i et ektefølt forsøk oppfordret bransjen til å bli en medspiller i miljøkampen. Et spørsmål fra Norge fant han også tid til å svare på.Gore, som blant annet sitter i styret til Apple, gjorde det klart fra begynnelsen at han ikke er noen novise i hvordan å bruke massekommunikasjon til å påvirke opinionen i ønsket retning, og han var i Cannes for å få kommuniksjonsbransjen til å være en del av løsningen snarere enn problemet.
– Lån oss deres lyseste, mest kreative reklamehoder og gi oss tid til å klekke ut den mest gripende kommunikasjonen vi bare kan. Reklameindustrien blir fra tid til annen identifisert som det mest grove eksempelet på folk som klatrer over lik for å oppnå det ønskede resultatet. Men dette er også en bransje full av kvinner og menn som har et så ektefølt engasjement at de er villige til å låne oss sine evner til å hjelpe oss med å lede miljøkampen videre, sa Gore.

Han gjorde også et poeng ut av det nå blåser en grønn vind over opinionen, og at selskaper som bevisst forsøker å fordreie sannheten om miljøet i redsel for å minske profitten, står i fare for å ødelegge sin egen merkevare.
– Spesielt i USA gjør selskapene nå lurt i å skjønne at folk ønsker å holde seg til bedrifter som er ærlige og autentiske.

Spørsmål fra Grimstad På forhånd hadde festivalen oppfordret delegatene om å sende inn spørsmål til miljøforkjemperen. Hundrevis hadde gjort nettopp det, og Gore fikk i oppgave å svare på tre av dem. Det første spørsmålet han fikk var sendt inn av Lars Joachim Grimstad fra Try reklamebyrå. Grimstad lurte ganske enkelt på hva visepresidenten trodde kom til å bli den viktigste energikilden i fremtiden. Gore ga ham ikke noe konkret svar, men tok seg lang tid til å snakke varmt om forskjellige fornybare og ikke-forurensende energiløsninger.

Mot slutten av foredraget kom initiativtakeren bak Live Earth, musikkprodusenten Kevin Wall, opp på scenen for å snakke om den planlagte gigantkonserten og miljømarkeringen der 7 konserter på 7 kontinenter går av stabelen den 7. juli.

Helt til slutt fikk Gore utdelt en spesiallaget grønn løve av Cannes Lions' toppsjef og styreformann Terry Savage.