Cannes Lions avlyst

Festivalen og prisutdelingen var utsatt fra juni til oktober, men nå er det klart at Cannes Lions ikke vil foregå i 2020 likevel. Den neste utgaven av festivalen skjer 21.-25. juni 2021.

96417 fb006 original

Sannheten om konsekvensene av COVID-19 har begynt å synke inn overalt, også arrangørene av Cannes Lions, som oppgir at prioriteringene til både forbrukere og festivalens kunder brått har forandret seg, og at det nå handler om å beskytte mennesker, selskaper og øknomier.

– Vår vanskelige beslutning kommer som følge av lange samtaler med våre samarbeidspartnere og kunder, og gjenspeiler de enestående utfordringene innenfor samfunn, helse og økonomi som verden nå opplever. Vi ønsket også å fjerne enhver tvil hos samarbeidspartnere og kunder om det ville bli festival eller ikke i år, sier festivalarrangørene i en uttalelse.

– Det kreative miljøet står overfor helt andre utfordringer nå, og er ikke i en posisjon der de kan løfte opp jobber som vil sette nye benchmarks, sier styreformann Philip Thomas.

– Vi ser frem til å feire og hedre de beste kreative arbeidene i 2021, når verden forhåpentligvis føles mer stabil og det kreative miljøet kan gi de beste arbeidene fokuset disse fortjener, sier daglig leder Simon Cook.