Cannes Lions: – Håp i et hengende snøre

Cannes-preik: Følg vår nedtelling til Cannes Lions 2013 der nære og fjerne kolleger tipper årets vinnere og mimrer om gamle triumfer. Denne gangen: Sagveien Resort.

37810 2656a original

Sagveien Resort har produsert og regissert en lang rekke prisvinnende arbeider, deriblant høstet en nevneverdig samling Cannes-løver. Produksjonsselskapet blir her representert ved Jonas og Jon Iver.

Fra venstre: Torstein Tanum Morstad, Jonas Torgersen og Jon Iver Helgaker.

KF: Hvilke norske jobber tror dere kan ha vinnersjanser?

– Ble Widerøefilmen til Han Stein René Simonsen og Torstein Greni sendt inn i fjor? Ellers kan den kanskje vinne noe? SMFB har vel noen jobber som kan hevde seg. Geox, Diesel og IKEA har jo vunnet mye allerede.

– Vi håper at noen av radiospottene som er sendt inn kan vinne noe. Vi har ikke sendt inn så mye, men det er håp i et hengende snøre, som Jon Iver pleier å si til det kjedsommelige.

KF: Utenlandske favoritter?

– Av utenlandske favoritter har vi amerikaneren. Han har et godt øye for humor og klarer ofte å selge inn morsomme og dristige løsninger til kunden sin. Det er det som kjennetegner amerikaneren. Det er rart at han får tøye strikken så mye lenger enn nordmannen når landet han bor i på mange måter er så konservativt. Det er et tankekors. Så vi holder en knapp på ham generelt, og kanskje «Dumb Ways to Die» og «Black Ops 2 The Replacer» spesielt. Vi lo i hvert fall av de filmene der. Også er det sikkert masse apper og ting som har gått viralt der målgruppens tilbakemelding ikke lot vente på seg som vinner i fleng.

KF: Hva er deres beste og verste Cannes-minne?

– Beste minne er lørdagslunsjene til P4, og da vi jobbet i Stig og Stein og produserte tre gullvinnere samme år. Det var kuli.

– Veldig få dårlige minner fra Cannes. Kanskje noen av flyturene hjem når vi føler at vi har blitt en stor gjeng, men så drar plutselig alle hvert til sitt mens vi har lyst til å dra videre til Tempest og drikke kjots.