Cannes Lions kan utsettes til oktober

Kreativitetsfestivalen i Sør-Frankrike ventes fremdeles å foregå som vanlig i juni, men arrangørene har booket en alternativ uke i oktober for sikkerhets skyld.

96283 4ac4f original

Lions Festivals har i dag sendt ut en oppdatering i forbindelse med korona-utbruddet, hvor de melder at situasjonen observeres nøye, og at alle råd fra helse- og lokale myndigheter i Cannes blir fulgt. «Vi er stadig fullstendig forpliktet til å sørge for den almenne ve og vel hos vår kunder, ansatte og partnere» skriver de i meldingen.

Kunngjort før 15. april

Festivalen melder også at det jobbes tett med ordførerens kontor i Cannes, og at de har sikret seg alternative datoer for festivalen i uke 44, 26.-30. oktober, dersom de skulle se seg nødt til å utsette festivalen fra 22.-26. juni. «Hvis vi beslutter å utsette festivalen, vil dette bli kunngjort senest 15. april 2020, med ukentlige oppdateringer i forkant av denne datoen», skriver festivalen.

Lions Festivals forsikrer også at konkurransen fremdeles vil foregå, uansett hva som skjer, og at alle innsendte arbeider vil bli juryert og premiert av de globale juryene. Hvis det skulle skje noen forandringer i konkurranseprogrammet, vil dette bli kunngjort.

– Slik saken står i dag, fortsetter vi planene om å arrangere Cannes Lions 2020 som planlagt 22. juni. Imidlertid utvikler den globale situasjonen seg kontinuerlig, og vi ønsker å være åpne om våre beredskapsplaner. Som alltid er det sikkerheten til alle involverte som har den høyeste prioriteten, og alle beslutninger vi gjør vil reflektere dette, sier Simon Cook, som er Managing Director i Cannes Lions.