CAPA og Museum Nord fører Vikingjentene til Lofotr

I disse dager arbeider Harald Zwart og Veslemøy Ruud Zwart med en ny, episk animasjonsfilm ved navn «Vikingjentene». Filmen omhandler vikingjentene Ingeborg og Hedvig som reiser på en farefull ferd i den store verden. Men først skal vi møte jentene hjemme, i Lofoten.

Linn Veslemøy Harald
Fra venstre: Linn Olsen, markedssjef Museum Nord, produsent Veslemøy Ruud Zwart og regissør Harald Zwart. Foto: Linn Olsen

Det er team Filmpartnerskap i CAPA som har ført filmen og Museum Nord sammen. Museum Nord har ansvaret for 21 museer i regionen, som blant inkluderer Lofotr på Borg. Det er på Borg vi møter jentene, rundt år 1000.

– Vi er utrolig glade for dette samarbeidet og har allerede begynt planleggingen for hvilke ringvirkninger filmen vil ha for oss. Vi har sett hva andre populære animasjonsfilmer har hatt for ulike destinasjoner, og vi skal være klare for å ta imot dette publikummet, sier markedssjef i Museum Nord, Linn Olsen.

For det vil ikke være noe tvil om hvor jentene kommer fra, når filmen endelig skal opp på lerretet. Både landskap, langhus og en masse detaljer skal gjenskapes, og med samarbeidet har det også blitt utvekslet viktig kunnskap.

– I tillegg til det vakre landskapet, får vi også tilgang til museets kunnskap om vikingtiden, alt fra fakta til diverse kuriositeter; noe som gjør vår jobb enda morsommere, sier Veslemøy Ruud Zwart, og legger til: – Det er ikke tilfeldig at vi er i Lofoten akkurat nå og i skreisesongen. Den populære norske fisken vil også ha en rolle i filmen vår.

Har ikke angret et sekund

Activation Sales Manager i CAPA, Cecilie Larsen Noer har jobbet tett med Zwart om å finne den perfekte samarbeidspartneren i Norge. Team Filmpartnerskap i CAPA jobber med å føre norsk filmproduksjon sammen med kommersielle samarbeidspartnere. Dette er produsent Veslemøy Ruud Zwart svært fornøyd med.

– CAPA fungerer som et utmerket bindeledd mellom to bransjer som helt klart kan dra nytte av hverandre ved å profilere seg sammen mot et felles marked. CAPA evner å analysere alle parters behov, og finne frem til et uttrykk som bevarer integritet samtidig som det utnytter markedspotensialet. De er der også for å koordinere og samkjøre lansering av både film og produkt, forteller Ruud Zwart om samarbeidet.

Det er tidlig involvering i filmproduksjonen som er suksessen på et godt filmpartnerskap, forteller Larsen Noer.

– Hemmeligheten til suksess er at vi er blitt innlemmet så tidlig i prosessen at vi har en reell mulighet til å utvikle ideer til det beste for alle parter. Vi er svært fornøyde med å ha landet jentenes hjemsted i vakre Lofoten, og gleder oss over et spennende samarbeid med Museum Nord i årene som kommer.

– Vi har ikke angret et sekund. CAPA skaper vinn-vinn muligheter, legger Ruud Zwart til.

Vikingjentene er produsert av Veslemøy Ruud Zwart, med regissør Harald Zwart i spissen. Manuset er skrevet av Stella Zwart, Veslemøy Ruud Zwart og Harald Zwart. Filmen vil ha en internasjonal satsning i tillegg til norsk, og vil gå under navnet «ViQueens» i utlandet. Det er Fra Øverste Hylle som vil distribuere filmen i Norge, og Sola Media vil distribuere filmen i utlandet. Kinopremieren vil være i november 2027.

CAPA og Zwart har tidligere samarbeidet om filmen «Lange Flate Baller 3».