Cathrine Wessel er tildelt Fotografiprisen 2023

Tinagent-fotograf Cathrine Wessel mottok søndag den gjeveste utmerkelsen en fotograf kan motta i Norge.

Portrett av Cwessel 01
Ved å vinne Fotografiprisen 2023 er Cathrine Wessel i godt selskap med tidligere prisvinnere som Knut Bry, Tom Sandberg og Agnete Brun. Foto: Christian Larsen

Det var stående applaus da prisen ble utdelt under fotofestivalen Oslo Negativ sist søndag. Prisen deles ut annet hvert år, og er den gjeveste utmerkelsen en fotograf kan motta i Norge. Cathrine Wessel er i godt selskap med tidligere prisvinnere som Knut Bry, Tom Sandberg og Agnete Brun.

Juryen sier blant annet: «Fotografiprisen deles i år ut til en grenseløs fotograf, som har valgt den krevende veien til topps internasjonalt og lykkes på alle måter» og «Gjennom et erfarent blikk, skildrer hun det sanne, vakre og sterke øyeblikket. Når man ser hennes bilder skjønner man umiddelbart at det er menneskene som er viktige, hun får alt til å se naturlig og ekte ut».

– Vi er stolte over å representere Cathrine, og deler hennes entusiasme og inspirasjon over tildelingen. Det norske markedet kan glede seg over at hun er tilbake i Norge og tilgjengelig for oppdrag!, sier partner Cathrine Sigurdsen i foto- og filmselskapet Tinagent.

– Cathrine har spesialisert seg på dokumentarisk uttrykk, en fortellerstil fylt med energi og autentiske øyeblikk, tilpasset portrettet, fashion og sport. Det går fort, og hun handler på intuisjon med en ustoppelig energi, fortsetter Sigurdsen.

01 Wessel Tinagent
All foto: Cathrine Wessel
02 Wessel Tinagent
03 04 Wessel Tinagent
05 Wessel Tinagent
07 Wessel Tinagent
08 Wessel Tinagent
09 Wessel Tinagent
10 Wessel Tinagent
11 Wessel Tinagent
12 Wessel Tinagent
13 Wessel Tinagent

På kundelisten har hun merkevarer som Adidas, Reebok, Gigi Hadid, Under Armour og Northface, J.Crew og Marks & Spencer, Glamour, Elle og L’uomo Vogue. Akkurat nå jobber hun med et spennende prosjekt for Bureau og Active Brands.

Dypt rørt

– Med kamera som min følgesvenn har jeg reist rundt kloden flere ganger med Conde Nast Traveler, fotografert og opplevd mennesker og steder jeg aldri kunne drømt om, sier Wessel selv.

– Det er vanskelig å beskrive den gleden og takknemligheten jeg føler over å bli tildelt denne ærefulle prisen. Jeg er dypt rørt!