Cem har kommet hjem

Etter to år har senior colorist Cem Ozkilicci funnet veien tilbake til Storyline Studios etter å ha jobbet for det velrenommerte canadiske etterarbeidshuset Alter Ego.

84140 82b7e original
Cem Ozkilcci. Foto: Vidar Skauen

Hos Alter Ego arbeidet Cem Ozkilicci i et team av colorister ledet av Eric Whipp, som blant annet jobbet med Hollywood-produksjonen «Mad Max Fury Road».

– Det var en interessant og spennende prosess å se hvordan han jobbet med en produksjon av en slik størrelse. Produksjonen er satt opp på en helt annen måte enn vi gjør det her til lands, og det kan vi lære mye av, forteller Ozkilicci.

Han har arbeidet i 14 år som colorist i Norge, Danmark, USA, Polen, Thailand og Tyrkia, før han for to år siden tok turen til hjembyen Montreal og senere til Alter Ego i Toronto. Som senior colorist i et team av colorister arbeidet Cem hovedsakelig med reklamefilmer for det Nord-Amerikanske markedet.

– Litt annen stil

– Selv om jeg elsker å lage filmuttrykk som europeiske regissører og reklamebyråer liker, tror jeg at Nord-Amerika har en litt annen stil enn her. Den kan være veldig detaljorientert og polert til tider. Dette har gjort at jeg har brukt flere og ulike teknikker i arbeidet enn tidligere.

Den siste tiden har han jobbet på film og tv-serier som «Bølgen», «Kampen om Tungtvannet» og «Apex: The Story of the Hyper Car»

Cem Ozkilicci har arbeidet med regissører som Per Olav Sørensen, Roar Uthaug, André Øvredal, Mikkel Sandemose, Kristoffer Carlin, Stefan Faldbakken, Nicolai Cleve Broch, Aksel Hennie, Thomas Hilland, Marius Holst, Andreas Lisberg, Steinar Borge og Jorn Haagen.

Her kan de se showreelen hans.