Clockwork-utbrytere blir Fluks

Filip Lind og Håvard Forland Isaksen har de siste årene utgjort seniorteamet i motion design-avdelingen til Clockwork. Nå har de startet opp for seg selv med motion design-studioet Fluks.

90406 a4777 original
Håvard Forland Isaksen og Filip Lind i motion design-studioet Fluks.

Filip Lind og Håvard Forland Isaksen er spesialister i animasjon som har valgt å starte eget med Fluks. Nå som de ikke lenger har et stort apparat rundt seg, samarbeider de med andre designstudioer og produksjonsenheter for å løse både store og små oppgaver.

– Clockwork jobbet hovedsakelig med store retailkunder, og etter tre spennende år der hadde vi lyst til å jobbe med et større spekter av oppdragsgivere og ta kontroll over vår egen hverdag, forklarer Filip Lind.

– Vi ser også en stor mulighet til å kunne samarbeide med og lære av flere dyktige fagfolk. Selvutvikling er noe vi setter ganske høyt på listen, sier Håvard Forland.

Hvordan er det å være motion designer i Oslo i 2018?

– Så langt virker det som det er flere jobber en det er motion-designere, og det er jo veldig gunstig for oss. Det eneste problemet til tider er at budsjettene ikke alltid møter ambisjonsnivået, forteller Lind.

Forland Isaksen sier seg enig.

– Jeg synes det er en spennende periode vi går inn i, og jeg håper å se animasjon bli brukt mer bevisst til å styrke brukeropplevelsen og gjøre hverdagen litt mer interessant.

Er det stor forskjell rent praktisk å jobbe i et lite og uavhengig miljø enn det var å jobbe i Clockwork?

– Vi føler så langt at vi har litt mer tid på oss siden vi kommer inn i prosessen tidligere enn det vi gjorde før, men kan hende vi bare har vært heldige. Presset i retailmarkedet på tid er muligens større en hva det er i andre sektorer også, forteller de.

Duoen i Fluks mener det er høyt nivå på motion design-bransjen i Norge.

– I det norske markedet er det stort sett studioer som oss som brenner for det de driver med, og i det store og hele er kvaliteten veldig bra. Vi gleder oss masse til å følge og være en del av bransjeutviklingen i Norge i årene fremover.

Sjekk ut Fluks på Fluks.tv.