Colosseum kino «ødelagt» for verdenspremieren på Netflix-filmen «Troll»

For verdenspremieren på Netflixs kommende actionfilm «Troll», regissert av Roar Uthaug, samarbeidet Fieldwork og Nordisk Film Shortcut Oslo med å tilintetgjøre kuppelen på Colosseum kino.

Fieldwork x NETFLIX TROLL 22 of 32
Fieldwork x NETFLIX TROLL 2 5 of 5
Fieldwork x NETFLIX TROLL 13 of 32
Fieldwork x NETFLIX TROLL 23 of 32

Shortcut Oslo skapte en fullstendig oppslukende opplevelse der publikum gjennom hullene i den knuste kuppelen i Colosseum kino. Der de kunne se helikoptre i full størrelse fly over taket, jetfly som skriker over hodene, små og større eksplosjoner og selvfølgelig et delvis glimt av Trollet.

Dette gav en total og sterk visuell opplevelse i samsvar med forventningene til filmen.

– Konseptet for verdenspremieren av actionfilmen «Troll» for Netflix var å gjøre det ikoniske Colosseum om til et knust og forslått symbol på trollets kraft. Et tydelig preg på at trollet har rasert på vei gjennom Oslo. Vi har jobbet med Nordisk Film ShortcutOslo tidligere av lanseringen «Ragnarok» i 2020, og det var naturlig å henvendte seg til de for innhold til kuppelen også denne gang, forteller David Kennedy, kreativ produsent hos Fieldwork.

Henry Cummings fra Nordisk Film ShortcutOslo fortsetter: – Etter den første briefen var vår tolkning at innholdet i kuppelen skulle være en naturlig progresjon da du ankommer den røde løperen og inn i salen, der ser du kjølvannet av Trollets ødeleggelser i Colosseums kuppelen.

Kristian Tybakken i Nordisk Film ShortcutOslo skapte lydbildet knyttet til det visuelle. – Å jobbe i 7.1 lydmiks ga oss muligheten til å skape en intens opplevelse for publikum, veldig gøy å jobbe med dette formatet.

«Troll» slippes i hele verden på Netflix i dag, 1. desember.