Creunas Lead Designer i ADC-juryen

Lead Designer Marc Ligeti i Creuna skal være med på juryeringen av årets utgave av ADC (Art Directors Club), en av verdens mest prestisjetunge konkurranser for design og reklame.

91901 49097 original
Lead Designer Marc Ligeti i Creuna skal juryere i årets utgave av ADC.

Marc Ligeti er Lead Designer i Creuna og spesialist på identitetsdesign, og i 2018 ble han og Creuna tildelt Gold og Best in Discipline av ADC for DOGAs visuelle identitet. Begge prisene ble delt ut i Brand/Communication Design, og i 2019 gjør han jurytjeneste i samme konkurranse for samme kategori.

De andre jurymedlemmene er anerkjente størrelser innen design fra London, New York, San Francisco, Tokyo, Mumbai, Toronto og Johannesburg. Blant de øvrige jurymedlemme er Arem Duplessis, som er Group Creative Director i Apple, samt Global Chief Design Officer Richard Ting fra R/GA i New York.

– Det vil bli lærerikt og spennende

Juryering foregår i første omgang online, før det store jurymøtet i Den Dominikanske Republikk rundt påsketider, samt tilstedeværelse ved prisutdelingen i New York i mai 2019.

– Jeg er selvfølgelig både stolt og glad. Det er en ære og en bekreftelse på at vi kan hevde oss blant de beste i verden og at det norske designmiljøet holder et høyt internasjonalt nivå. Det vil bli lærerikt og spennende, en glimrende mulighet til å bli kjent med det ferskeste og beste innen design fra hele verden, forteller Ligeti til kreativtforum.no.

Prismagnet

Ligeti har så langt i karrieren vunnet 59 nasjonale og internasjonale designpriser, hele 25 av dem fra de to siste årene, blant annet fra The One Show, ADC, Cannes Lions, D&AD, Red Dot Awards, Pentawards, European Design Awards, Eurobest og ADC*E.

ADC arrangeres av The One Club for Creativity, som også står bak The One Show. I ADC ser de først og fremst etter håndverk, design og innovasjon, mens The One Show fokuserer på kreativitet og idé.