DayTwo starter DayTwo 2

Digitalbyrået DayTwo lanserer inkubatorprogrammet «DayTwo 2» for å dyrke frem tverrfaglige supertalenter. Byrået har ansatt Yann Bougaran for å lede programmet.

DSCF4633 2x
Fra venstre: Børge Vike Sandengen, Bendik Skaalerud, Tina Stokkan og Yann Bougaran.

– Vår erfaring er at de flinkeste talentene innen kreative fag, design og teknologi sulter etter relevant erfaring. De er også bedre rustet til å utnytte kreativitet på kryss av fagdisipliner, sier Børge Vike Sandengen, daglig leder i DayTwo.

Pedagog og senior designer

For å realisere prosjektet har byrået hentet inn Yann Bougaran, tidligere associate professor i grafisk design. Han går også inn som senior designer i DayTwo.

– Yann har en unik bakgrunn med 25 års erfaring som kreativ leder og art director i forskjellige byråer. At han i tillegg har undervist de siste 11 årene ved Høyskolen Kristiania gir ham en solid pedagogisk erfaring til å utvikle nye talenter. Yann grunnla også designprogrammet Social Oriented Design som holder jevnlige workshopper i England, Frankrike, Russland og Sør-Korea, sier Sandengen.

– De siste fem årene har jeg jobbet for å realisere et program for å koble bedrifter med spirende talenter på en ny måte, og jobbe tettere på reelle problemstillinger. Jeg ser virkelig frem til å bygge dette inkubatorprogrammet stein for stein, sier Bougaran.

– Inkubatorprogrammet skal ikke bare fungerer som en verdifull ressurspool for DayTwo sine kunder og ansatte, vi håper også å bidra til å modne og tilby talenter til bransjen, supplerer kreativ leder Mathias Friis.

Fra Bachelorprogram til byrå

Først ut i DayTwo 2 er Tina Stokkan og Bendik Skaalerud som avslutter bachelorprogrammet i grafisk design på Høyskolen Kristiania neste år. Tina og Bendik settes inn i reelle prosjekter, og blir en del av et team bestående av teknologer, designere og konseptutviklere. Yann har allerede jobbet i tre år med Tina og Bendik, både gjennom Høyskolen Kristiania og Social Oriented Design.

– Vi har jobbet sammen for Oslo KulturNatt, der resultatet ble en interaktiv kunstinstallasjon. De ble også håndplukket til å være med på en internasjonal designworkshop i Sør-Korea. Dette er hardtarbeidende, nysgjerrige og ambisiøse studenter som vil nå langt, og vi er svært stolte av at de vil delta og sette form på første kull i DayTwo 2, forteller Bougaran.