Delt sølv til Paradox-regissører

Kristoffer Carlin og Andreas Riiser fikk delt sølv i kategorien European Broadcast i Young Director Award (YDA).

6304 d5f10 original

Carlin fikk sitt delte sølv for Siste Skriks film for Expert, «Magic Moments», der Lasse Gretland har vært medregissør.

Riiser har gjort Kitchen-filmen «Gjengleder» for Djuice. Det var et italiensk produksjonsselskap og en håndfull regissører som tok gullet i samme kategori, med tre filmer for en sportsklærprodusent.

YDA er en prestisjetung årlig talentkonkurranse for regissører som beveger seg opp og fram. Konkurransen arrangeres av Shots.net og cfp-e (Den europeiske føderasjonen for kommersielle filmprodusenter).

Gry i juryen Gry Sætre, produsent i nettopp Paradox, satt i juryen i år i YDA sammen med 14 andre. Hun forteller at det var en spennende opplevelse.
– Jeg satt sammen med representater for 11 land, alle produsenter. Det er spennende å høre hva andre produsenter liker og tar seriøst. Det er utførelse og ikke ide som premieres, for i motsetning til kreative konkurranser ser man etter regitalenter, og noen land har ganske lik smak på hva som er god regi, mens andre kan være ganske uenige. Uansett er det generelle nivået veldig høyt, og de italienske vinnerfilmene var utrolig nydelig utført og svært avanserte, forteller Sætre.

Paradox var på shortlist med hele fem filmer. Også Filmhusets film for fotofestivalen Nordic Light, regissert av Petter Tangmyr, var på shortlist.

Se årets vinnerliste her.
Se Gjengleder her.
Se Magic Moments her.

YDA ble arrangert for første gang i 1999, og norske regissører har utmerket seg i konkurransen ved flere anledninger. I 2004 tok Terje Rangnes gull i konkurransen med sine filmer for Sørlandschips, mens Erik Richter Strand fulgte opp med sølv med en film for Redd Barna. Året før tok Bjørn Fast Nagell en pris i samme konkurranse for Mastercard-filmen «Homeless». I tillegg var både Thomas Hilland og Erik Skjoldbjærg på shortlist i 2005.