Digitaliserer Prøysen-vandring

Design Container har blitt tildelt anbudet om å lage en interaktiv løsning som formidler Alf Prøysen langs strekningen Præstvægen ved Prøysenstua. Prosjektet er en pilot for formidling av litteratur via smarttelefon.

44413 cc0f9 original
Linn-Cecilie Linnemann, Karianne A. Am (Hedemark Fylkeskommune ), Amund Haugen Steinbakken (Hedemark Fylkeskommune), Øyvind Rønning, Michael Linnemann, Tommy Vitikka og Asbjørn Lysne Voje (UX-Lab). Foto: Design Container

– Vi gleder oss stort til å starte arbeidet, og hele teamet har et nært forhold til Alf Prøysen fra barndommen. Det blir spennende å lære mer om hele hans forfatterskap. Vi starter med å gå Præstvægen selv for å få en total forståelse av behovet og mulighetene for gode opplevelser underveis, sier byråsjef Linn-Cecilie Linnemann i Design Container.

Målgruppen er veldig bred. Design Container har derfor vektlagt brukertesting som vil utføres i samarbeid med UX-Lab. Løsningen skal lanseres i 2014 i forbindelse med 100-års jubileet til Alf Prøysen.

Oppdragsgiver er Hedemark Fylkeskommune. Prosjektet er et samarbeid med Ringsaker Kommune og støttet av Nasjonalbiblioteket.