Design-talent til ANTI

– Det er en berikelse å jobbe med studenter, men utfordrende å finne de riktige menneskene, sier kreativ leder Per Erik Jarl i Anti, som har fått på plass Mathilde Sjulstad i byrået gjennom LAB3 Talent.

96185 ef06b original
Per Erik Jarl og Mathilde Sjulstad. Foto: Martine Holen

Da Per Erik Jarl tok kontakt med LAB3 Talent i vinter fikk han tilsendt CVen til Mathilde Sjulstad, som gikk ut som grafisk designer fra Westerdals i 2018. Det var en match. Nå har Mathilde vært i Anti siden november 2019.

– Fordelen med studenter er at man som arbeidsgiver får være med å forme personens faglige utvikling. Hos oss må man kunne fungere i mange ulike team og tilpasse seg. Da er det en fordel å ikke ha for inngrodde arbeidsmønstre. Som ung og nyutdannet kan du også bidra med nye tanker, bryte inngrodde mønstre og se ting med nye øyner, sier Per Erik.

Vil gi nyutdannede tillit

Jarl ansetter gjerne nyutdannede og flinke folk, men syns ofte det kan være utfordrende å finne de riktige menneskene. En annen utfordring når behovet for folk oppstår er at en rekrutteringsprosess gjerne tar flere måneder. Det problemet unngår Per Erik ved å gi nyutdannede tillit.

– Å vente i flere måneder på en kandidat fungerer ikke så godt når akutte behov som er vanskelig å forutse melder seg. Frilansmarkedet er også ganske begrenset i dag. På den måten har LAB3 Talent truffet en nerve i markedet. LAB3 Talent gjør jobben enklere ved å kvalitetssikre kandidatene på forhånd.

Han legger til at Jannicke Østlie (gründer av LAB3) finner gode kandidater med kompetansen som trengs og som passer inn i miljøet. – Vi snakker det samme språket og hun skjønner raskt hva jeg er på jakt etter, sier Per Erik.

– Mathilde har fått veldig mye skryt allerede på fellessamlinger. Hun er ekstremt flink og pliktoppfyllende, i tillegg til at hun er veldig effektiv. Hun behersker alt fra å klippe film til å designe og sette opp nye designmanualer for store kunder. Den allsidigheten er jo noe man leter etter nå. Mathilde kan brukes til veldig mye, og passer godt inn i miljøet her, forteller Per Erik.

Mathilde selv sier hun er strålende fornøyd med sin nye arbeidsplass og samarbeidet med LAB3 Talent.

LAB3 + Teft = LAB3 Talent

I fjor sommer flyttet LAB3 inn hos Teft, som også har jobbet med rekruttering av nyutdannede i flere år.

– Det er nå seks år siden Lab3 ble lansert. Siden 2014 har 120 nyutdannede gått fra skreddersydd praksisplass og til fast stilling. Med en sammenslåing styrker vi nå tilbudet til langt flere studenter kommende år. Jeg driver fortsatt på samme måte, men har enda flere ressurser i ryggen og kandidater fra et bredt spekter av fagområder, avslutter Jannicke Østlie.