Designinnovatører vant Hedersmerket

Onsdag ble DOGA Hedersmerket delt ut til to nytenkende designprosjekter: Oslo Bysykkel og Maker'sHub. Hedersmerket er den største anerkjennelsen blant prisene til Design og arkitektur Norge.

87303 f5cad original

Oslo Bysykkel vant DOGA Hedersmerket for sin fremtidsrettede måte å lage en ny infrastruktur. Designbyrået Heydays har allerede mottatt en rekke priser for Oslo Bysykkels visuelle identitet, blant annet Best in Show under Visuelt og Graphite Pencil i D&AD.

Jobben har Heydays gjort oppdrag for Urban Infrastructure Partner sammen med UIP, utviklerne i Tight og produktdesignerne og utviklere i Sharebike.

– Å vinne Hedersmerket for Oslo Bysykkel henger ekstra høyt for oss, fordi det har blitt et referanseprosjekt på en måte å jobbe med produktutvikling. I tillegg til å jobbe med identitet og deler av brukeropplevelsen, har vi også hatt nok rammer til å kunne prøve oss på andre deler av tjenesten, sammen med de andre teamene. Å jobbe i konstellasjoner på denne måten er utrolig effektivt. Vi har vært fem miljøer som har jobbet sammen om å bygge en tjeneste fra scratch, som nå har blitt en integrert del av byen. Fra null til fem millioner turer siden første gang vi satte oss ned sammen, sier Matias Haddal Hovet, Managing Partner i Heydays.

– Vanvittig høyt nivå

Også MakersHub vant DOGA Hedersmerket på onsdag, et prosjekt som bruker interiørarkitektur og designprosesser for å hjelpe asylsøkere og andre marginaliserte grupper til en bedre hverdag. Haddal Hovet benytter anledningen til å gratulere:

– Vi må også gratulere Maker'sHub som også mottok Hedersmerket i år for sitt arbeid med å gjøre tilværelsen og hverdagen for beboere i flyktningmottak litt mer meningsfylt. Og ikke minst de andre nominerte. Norge har et vanvittig høyt nivå innen designfagene, og jeg blir stolt av denne bransjen når jeg ser hvor bredt den etterhvert favner.

– Mottakerne viser på forbilledlig vis hvordan design og arkitektur kan være en x-faktor for innovasjon, verdiskaping og bærekraft i privat og offentlig sektor, uttaler administrerende direktør i DOGA, Trude Gomnæs Ugelstad.

Du kan lese mer om Hedersmerket-vinnerne og vinnerne av DOGA-merket på DOGAs nettsider.