Det store kappløpet

I forbindelse med World Wildlife Day 3. mars har animasjonsstudioet Tundra laget den animerte filmen «The Great Race» for å rette søkelyset mot den utrydningstruede elefanten.

71644 244ef original
71647 3cf79 original
71650 feaf6 original
71653 1d0b6 original
71656 24798 original
71659 cd57e original

Filmen «The Great Race» ble gjort for Wild Aid og deres kamp for elefantene i Afrika. 33.000 blir drept hvert år, hovedsaklig på grunn av elfenben, og nå gjenstår kun anslagsvis 425.000 eksemplarer av arten.

Londonbaserte Tundra, som norske Espen Haslene og Karine Faou utgjør 50 prosent av, har også utviklet en barnebok basert på filmen som de håper vil bidra til at nye generasjoner tar bedre vare på elefantene enn de foregående har gjort.

– Jeg elsker dyr, så da jeg leste manus tenkte jeg at dette er som laget for meg. Det er fantastisk å kunne bruke kreativiteten til en god sak som denne, og vi håper virkelig folk får en øyeåpner og skjønner hvor viktig det er å ta vare på utrydningstruede dyrearter, sier illustratør Karine Faou.

– Jeg hadde fantastisk mye moro med å illustrere denne filmen, rett og slett fordi det er en sjeldenhet i våre dager at man får så mye kunstnerisk frihet i samarbeidet med byrået, legger hun til.

Oldtidsmyte med ny vri

I filmen, der Sir Trevor McDonald har fortellerstemmen, fortelles en vri på oldtids-myten om den kinesiske kalenderen og det tradisjonelle «store kappløpet» som bestemte hvilke 12 dyr som skulle opptre i dyrekretsen (også kjent som stjernetegnene eller zodiaken): rotte, okse, tiger, hare, drage, slange, hest, sau, ape, hane, hund og gris. I den nye versjonen introduseres elefanten for første gang siden myten oppsto for tusenvis av år siden.

Filmen er regissert av Espen Haslene, og den er produsert av Annex Films på bestilling fra Grey London.

– Karine malte alle dyrene og de forskjellige scenariene for hånd, før hun ga de sentrale enkeltbildene videre til animatørene. Dernest lagde vi animasjonen på tradisjonelt vis ramme for ramme, før vi la til bakgrunnselementene, forteller Haslene.