Dette er årets Young Lions-delegasjon

Norge er igjen klar for Young Lions, og sender ned team i alle de syv kategoriene. De skal konkurrere om gull på den franske rivieraen i juni.

93358 efbf1 original
Foto: Getty Images

Verdens største konkurranse for reklamebransjen nærmer seg med stormskritt, og Norge gjør seg klar for avreise.

– Det er en stolthet at Norge atter en gang sender ned team i alle Young Lions-kategoriene, som et av de få landene som gjør dette. Det er spesielt inspirerende å se at bransjen satser så sterkt på de unge kreatørene, og innser viktigheten med Cannes, som er det nærmeste vi kommer et VM i kreativitet. Jeg kan garantere at dette er en opplevelse deltakerne aldri vil glemme, sier Hege Bergsvenkerud Sørli fra CAPA som er norsk representant for Cannes Lions.

Det var teamet fra Tante Randi som stakk av med seieren i Young Lions Film. Daglig leder Tore Woll er stolt over seieren til Zakarias Nadir og Glenn Haugen som skal kjempe for gull i Cannes.

– Å få reise ned til Cannes, og gå for Norges første gullmedalje i Young Lions Film gjør vi med aller største ydmykhet og naive pågangsmot. Her har vi ingenting å tape, sier Woll.

Hele bransjen samarbeider for å sende ned team i kategoriene, og for første gang i år er det INMA som arrangerer Young Lions Digital, som har integrert konkurransen inn i Gulltaggen. Det var Marcus Hassel og Torkel Skjolden fra Hausmann som stakk av med seieren, og skal representere Norge i Young Lions Digital. Daglig leder Camilla Grund i INMA er imponert over nivået på de unge kreatørene som deltok.

– Jeg er helt sikker på at vi har funnet et toppteam som virkelig har gode muligheter til å markere seg i Cannes! Dette er bare starten og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Grund.

I tillegg til de syv Young Lions kategoriene er det en heldig student som blir plukket ut til Roger Hatchuel Academy (RHA), som er et læringsprogram i samarbeid med Google. Christina Forstønen Bruarøy fra Høyskolen Kristiania ble årets student.

Her er teamene som deltar i Young Lions i juni:

  • Young Lions Media (arrangert av Mediebyråforeningen): Hanna Sandström og Aurora Bjerke fra MediaCom
  • Young Lions PR (Arrangert av Abelia): Siv Martine Nyborg og Karen Brynildsen fra Gambit H+K
  • Young Lions Digital (arrangert av INMA): Marcus Hassel og Torkel Skjolden fra Hausmann
  • Young Lions Marketers (arrangert av ANFO): Line Stenseth og Grete Noem fra Mills
  • Young Lions Film (arrangert av CAPA): Glenn Haugen og Zakarias Nadir fra Tante Randi
  • Young Lions Print (arranger av Amedia): Martin Abbedissen Fauskanger og Mateus Porto Hopland fra Good Morning
  • Young Lions Design (arrangert av Grafill): Andrea Tjøsvoll og Mimmi Christensen fra Metric Design
  • RHA (arrangert av Høyskolen Kristiania): Christina Forstønen Bruarøy fra Høyskolen Kristiania