Dobbel Red Dot-heder til Creuna

To av Creunas designprosjekter ble utropt som vinnere ved utdelingen av anerkjente Red Dot Awards i Berlin fredag kveld. Utmerkelsene tilfalt DOGA (Design og arkitektur Norge) for sin nye visuelle identitet, og ølmerket Krone fra Norbrew.

86979 ec69d original
Designerne Stein Øvre, Marc Ligeti, Heidi Bakken og kreativ leder Stein Sørlie tok imot Red Dot-prisen

«Den røde prikken» er anerkjent verden over som et av de mest prestisjefylte symbolene på god design. Over 8000 bidrag ble sendt inn til årets konkurranse. Nå kan Design og arkitektur Norge (DOGA) også smykke seg med prikken, som vinner i kategorien «brand design».

– Vi deler jo selv ut DOGA-merket for design og arkitektur i Norge, og er klar over hva som kreves for å nå helt opp. Vi er stolte og glade over det vi har fått til sammen med Creuna, sier Trude Gomnæs Ugelstad, administrerende direktør i DOGA.

DOGAs visuelle identitet vant tidligere i år også gull i Visuelt 2017.

Mer heder til Krone

Red Dot Awards er den tredje internasjonale designprisen som er tildelt ølmerket Krone. Fra før har Krone blitt kåret til årets øldesign med gull i Pentawards, i tillegg til gull i Gullblyanten, sølv i European Design Awards, samt nominasjon i Cannes Lions.

– Vi er naturlig nok superfornøyde. Det er svært hyggelig at norsk design blir lagt merke til i utlandet, og dette bekrefter nok en gang at Creunas designere har maktet å virkeliggjøre de ambisjonene vi hadde for Krone, sier Steinar Knutsen, administrerende direktør i Norbrew.