«DRIB» til SXSW

Regissør Kristoffer Borgli og debutspillefilmen «DRIB» har blitt plukket ut til filmfestival-delen av South by Southwest i Austin, Texas.

82068 b7d3e original
Skjermbilde fra «DRIB».

Filmfestivalen åpnes med den siste spillefilmen til mesterregissør Terrence Malick, «Song to Song», og går over ni dager med totalt 125 spillefilmer av filmskapere som Judd Apatow («May it Last: A Portrait of the Avett Brothers» og Edgar Wright («Baby Driver»), blant mange andre. DRIB vises blant 13 filmer i Visions-kategorien.

Her kan du se hvilke andre filmer som vises under festivalen.

Kristoffer Borgli har tidligere vært på amerikansk filmfestival med liksom-dokumentaren «Whateverest» (2012) som var så overbevisende at den vant en dokumentarpris fra AFI (prisen måtte leveres tilbake). Også andre lot seg lure, inkludert The Guardian, som tok det hele med godt humør.

Med «DRIB» forteller Borgli historien om hvordan kameraten Amir Asgharnejad i 2014 klarte å lure seg med i en i en stor spekulativ markedsføringskampanje for en velkjent energidrikk via et amerikansk reklamebyrå. «DRIB» er en filmatisk re-konstruksjon av de kuriøse hendelsene som endte opp i Los Angeles, med Amir i rollen som seg selv. For å unngå juridiske komplikasjoner har det faktiske energidrikk-merket blitt erstattet med et oppdiktet, nemlig DRIB.

Du kan lese mer om bakgrunnen for filmen her: Gap opp for DRIB.

På rollelisten finner vi også Brett Gelman («Love», «Mad Men», «Joshy») og Adam Pearson («Under the Skin»). Filmen er produsert av Magne Lyngner og Riina Zachariassen for Bacon OSL i co-produksjon med Steakhaus Productions i samarbeid med Lovechild, med støtte fra Nye Veier v/ Norsk Filminstitutt.

Du kan følge «DRIB» på Facebook og Instagram.


Annonse: