Drukner i glamour

Verdens kanskje aller mest meningsløse hobbyprosjekt, «bandet» DDR, bestående av TV-personlighetene Atle Antonsen, Johan Golden og Berit Boman, har sluppet ny video.

9234 1962a original

Antonsen, Golden og Bomans hobbyprosjekt DDR, som gjengir kjente hitlåter på tysk (selv – som i dette tilfellet – tyske hitlåter), kommer med samleplata «Das War Das» i februar 2009. Bandet begynner feiringen med ny musikkvideo til DDRs versjon av Nenas «99 luftbaloons».

Dampende kvikksand I videoen slåss trioen om plassen med en rekke halvnakne glamourmodeller, noe som kun virker å være til bry for de involverte bandmedlemmene. Ifølge regissør Ole Endresen i Monster Commercials handler det om «en slags dampende kvikksand av kvinnelige former som gjør sitt ytterste for å kvele bandets opptreden til fordel for egen eksponering.»
– Vi ønsker å ha det litt gøy med konvensjonene rundt puppedame-videoer, ved denne gangen å gjøre puppedamene til en hindring for bandet. Vi lener oss altså på god gammeldags ironi, og naturligvis er hele ideen kun et påskudd for å gi seg selv og gode kolleger en behagelig opptaksdag.

Kyniske bakmenn Til VG sier Antonsen i dag at bandet er ofre for en kynisk musikkbransje.
– Vi bare møtte opp for å gjennomføre låten vår, også viser det seg at det hele er et kynisk spill fra plateselskapet, sier Atle Antonsen til VG Nett.

Regi: Ole Endresen
Produsent: Tom-Tom Jørgensen
Fotograf: Petter Holmern
Klipp: Ove Kenneth Nilsen
Grading/Online/VFX: Haavard Albertsen
Postprodusent: Lene Albertsen, Hocus Focus
Oppdragsgiver: Grappa