– Ekstremt givende

Thomas Kongshavn og Kjetil Røst Nilsen står bak filmmusikken til kinoaktuelle «Adjø Montebello». Det var en jobb som ga mersmak.

87594 e987b original
«Adjø Montebello» (trailer).
87597 4157b original
Musikken mikses i miksekinoen på Lillehammer. Thomas Kongshavn (t.v.) og Kjetil Røst Nilsen (t.h.) sammen med Tormod Ringnes og Baard Haugan Ingebretsen i Uhørt.

Siden november 2015 har det musikalske og visuelle prosjektet «Heisann Montebello» bydd på hits som «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din», råflotte musikkvideoer og gedigne konserter. Blant annet tre utsolgte konserter i Oslo Spektrum som utgjør råstoffet til live-delen av «Adjø Montebello», det ambisiøse filmprosjektet regissert av Thea Hvistendahl.

Det er Thomas Kongshavn og Kjetil Røst Nilsen som står bak filmmusikken. Til daglig jobber de to som produsenter og komponister i Verdens Sterkeste Mann, hvor de arbeider mye med reklamefilmmusikk. Selskapet hadde i tillegg lyddesign i Spektrum på konsertene. Filmmusikken til «Adjø Montebello» er imidlertid et prosjekt de har gjort utenfor selskapet.

– Det er ekstremt givende å jobbe med noen som er så kompromissløse og som har så lite respekt for konvensjoner og sjangerforventninger, forteller Kongshavn om samarbeidet med Karpe Diem.

– Hjelper oss å realisere tankene våre

– Kjetil og Thomas forstår hvor vil rent musikalsk og hjelper oss å realisere tankene våre, sier Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid i Karpe Diem i en kommentar.

– Thomas har i tillegg gjort en kjempejobb med å holde i alle trådene, både som musikalsk leder i bandet og i filmproduksjonen, og han har hjulpet oss med å holde i det større perspektivet. Vi er ekstremt takknemlige for å få jobbe med så dedikerte mennesker, og gleder oss til de neste prosjektene vi skal ha sammen, avslutter Chirag og Magdi.

«Adjø Montebello» (trailer).