Elkem velger Minsk

Elkem har etter en byråkonkurranse valgt designbyrået Minsk til å løse sin internasjonale brand-oppdatering med lansering i 2021.

Elkem minskx
Fra venstre: Fredrik Norman, direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt i Elkem; Kari Marie Blix, rådgiver og partner, Minsk; Kathrine Winther Løkke, designer og partner, Minsk; Jenny Leite-Vikra, designer og partner, Minsk; og Hans Martin Megård, daglig leder i Høst Group.

Elkem ble grunnlagt i 1904 og er i dag et av verdens ledende selskaper innen avanserte materialløsninger. Selskapet har om lag 6700 ansatte og 31 fabrikker over hele verden, med tyngdepunkter i Norge, Frankrike og Kina, og har en klar ambisjon om ytterligere spesialisering og vekst, og en ny global kommunikasjonsstrategi skal støtte opp under dette. Som en del av dette arbeidet jobber Elkem sammen med Hans Megård fra Høst Group på en oppdatering av merkevaren. De har nå valgt Minsk til å bistå i arbeidet med oppdatert visuell identitet.

Minsk består av Kathrine Winther Løkke, Jenny Leite-Vikra, Kari Marie Blix og Marte Espevik. Siden oppstarten i 2012 har byrået jobbet med en stor variasjon av kunder og designoppdrag.

– Etter mange år med lokale kunder er det spennende å ta steget ut og jobbe internasjonalt, så nå gleder vi oss veldig til å levere for Elkem, sier Kathrine Winther Løkke, designer og partner i Minsk. Medvirkende i teamet er også Amira Azmi, Feed og Push Media.

En utfordrer i nye markeder

– Selv om Elkem er et stort selskap med en lang historie og ledende markedsposisjoner, er vi i økende grad også en utfordrer i nye markeder. Minsk skilte seg ut i konkurransen som en ambisiøs utfordrer, noe som passet oss bra, og vi er sikre på at de vil gjøre en god jobb sammen med teamet vårt. Vi har mange gode historier som vi gleder oss til å fortelle i ny profil, sier Fredrik Norman, direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt i Elkem.

Fra Elkems side bidrar også kommunikasjonssjef Hans Iver Odenrud og og rådgiver June Skoug Haugen, i tillegg til representanter fra selskapet i Frankrike, USA og Kina.

– Vi gleder oss stort til å jobbe sammen med Minsk, avslutter Norman.