Premiere på «Else om: selvmord»

I dag er det Verdensdagen for forebygging av selvmord, og premiere på den nye serien til Else Kåss Furuseth med selvmord som tema. Ifølge regissør Lasse Gretland er det den mørkeste, men samtidig mest håpefulle produksjonen han har vært med på.

90489 a6a01 original
Teaserfilm for «Else om: selvmord», som begynner på TV Norge i dag.

Else Kåss Furuseth vet hvordan det føles når noen du er glad i velger å begå selvmord. Med «Else om: selvmord» forsøker hun å forstå hvorfor over 600 nordmenn hvert år ser døden som eneste utvei, der målet er å lage en serie som gir deg lyst til å leve.

Furuseth har laget serien i tett samarbeid med Lasse Gretland og et håndplukket mini-team som ifølge regissøren består av «en gjeng nesten-gamliser med levd liv og løs galgenhumor i reiseveska».

– En serie som forhåpentligvis kan formidle ny kunnskap, avsanne gamle myter og gi oss lærdom om hva man bør, kan eller skal gjøre som utenforstående, berørt eller eller pårørende, legger han til.

Stødig navigasjon i usnakket farvann

– Dette har vært den mørkeste, men samtidig mest håpefulle produksjonen jeg har vært med på, forteller Gretland, og forklarer at stemningen på settet var ytterst tilbakelent, til tross for tematikken.

– Jeg tror det bidro til at menneskene vi møtte fikk snudd på hodet forventningene om en tung dag foran gravalvorlige kameraer. Else er jo bare verdens beste menneske, og jeg kan ikke tenke meg noen annen som kunne navigert så stødig i såpass usnakket farvann.

Regissøren, som til daglig lager reklamefilm hos Fantefilm, avslutter med en oppfordring:

– Vi håper denne serien kan gi et lite dytt til alle som går å tenker på noen de kjenner som kanskje ikke har det så bra. Plukk opp den telefonen eller avtal den kaffen, det skal ikke så mye til!

Du ser første episode av «Else om: Selvmord» på TV Norge i kveld 21.30. Serien blir vist mandag, tirsdag, onsdag og torsdag på TV Norge, og den ligger dessuten gratis på Dplay.

Hvis du trenger noen å snakke med i etterkant så er Hjelpetelefonen til Mental Helse 116 123. Du kan også kontakte Kirkens SOS.

Teaserfilm for «Else om: selvmord», som begynner på TV Norge i dag.