Emilie Norenberg til Bacon

Produksjonsselskapet starter 2021 med én norsk og to nye danske regissører: Emilie Norenberg («Voguing with Beethoven»), Johan Stahl og Martin Furze.

Emi foto Katrine Gade 3x
Emilie Norenberg. Foto: Katrine Gade

Emilie Norenberg og de danske regissørene Johan Stahl og Martin Furze slutter seg til Bacons regirekke.

– Vi har en helt unik regirekke i skandinavisk sammenheng, så vårt håp og ambisjon er at enda flere av regissørene våre får jobbe på tvers av landegrensene. Bacon er skodd på den lesten, og nå retter vi blikket fremover etter lang tid med benspenn, sier Executive producer Audun Lyngholm Wittenberg i Bacon.

– Et lysende talent

– Siste års musikkvideo «Here is the thing» for Sports team og møtet mellom høykultur og subkultur i kortfilmen «Voguing with Beethoven» har gjort det tydelig at Emilie er et lysende talent i den norske filmbransjen, sier Wittenberg. – Emilie har et vinnende vesen og besitter en imponerende visuell kapasitet. Det tar hun med seg både inn i reklame og musikkvideo, og hun føles allerede som en del av familien rent faglig og visuelt. Nå gleder vi oss til å bidra til at Emilie får utfolde seg i enda større grad også på reklame.

– Jeg er utrolig takknemlig for tre fine år med gjengen på Einar, men føler tiden nå er inne for å utvikle meg, og pushe videre. Bacon har etter min mening alltid laget de råeste og mest lekne filmene. De er gode på talentstrategi, og setter kreativitet og kvalitet høyt, noe jeg har lett for å stille meg bak, sier Norenberg.

Prisbelønt dokumentarist

Johan Stahl grunnla det danske produksjonsselskapet Octopuss i 2017 og regisserte for internasjonale kunder som Shell og IKEA. Den danske regissøren har utover å regissere reklame- og kortfilm, blant annet vært med å lage de prisvinnende dokumentarene «Det Røde Kapel» og «Ambassadøren» i fellesskap med Mads Brügger. Han har også startet sin egen non-profit, Dear Leader, som selger solbriller til fordel for kampen mot det totalitære nordkoreanske styret.

– Johan er rutinert, men har fortsatt en sulten tilnærming til det å skape. Han er et multitalent som både skriver og regisserer. Han begynte reisen sin i Danmarks Radio hvor han gjorde mye humor. Det blander han i dag inn i egen stil som balanserer det menneskelig med sylskarp teknikk, forteller Wittenberg.

Regissør med noe på hjertet

I 2019 regisserte Martin Furze «Voiceless Women» som er basert på menns online-anmeldelser av kvinnelig sexarbeidere, og ofre for trafficking. Filmen har vunnet en rekke internasjonale priser, og understreker ifølge Wittenberg at Furze er en dansk regissør med noe på hjertet.

– Selvom Martin fortsatt ung har han imponert med et stort samfunnsengasjement. Furze har også gjentatte ganger vist at dokumentasjon av caser og USPer kan kombineres med visuell gjennomslagskraft, underholdning og humor. Jeg har stor tro på at dette er essensielle kvaliteter som vil være veldig aktuelle i vår bransje fremover, sier Wittenberg.