En «annonse» for fremtidens boligmarked?

I går var det premiere på Viaplay-serien «Arkitekten», og i den forbindelse ble Oslo plastret med en utradisjonell kampanje.

IMG 5926

Viaplay-serien «Arkitekten» er en satirisk fremstilling av Oslo i en nær framtid, hvor ingen lenger har råd til å bo i sentrum. Serien er debuten til manusforfatter-duoen Kristian Kilde og Nora Landsrød, rett ut av Westerdals.

Eili Harboe spiller Julie, arkitekt avspist med praktikantjobb på et arkitektkontor, som ender opp med å leie en bås i en parkeringskjeller, «en trendy retur til brutalismen», for 23.000 kroner i måneden.

I forbindelse med lanseringen av den nye dramaserien pyntet Viaplay bybildet i Oslo med hundrevis av «boligannonser», som tilsynelatende tilbyr «Unik beliggenhet», og lokker med «åpen løsning, og ekstra god takhøyde» under bakken.

Arkitekten v1
IMG 1733
IMG 5943
PHOTO 2023 05 04 12 39 35 4

I realiteten er utleieobjektet en garasjeplass, og bildene tatt rett ut av den nye Viaplay-serien, og leieobjektet finnes ikke.

– «Arkitekten» er en skarp og satirisk skildring av et Oslo i nær framtid, hvor det er umulig å komme inn på boligmarkedet. Altså ikke så langt unna virkeligheten, sier kommunikasjonssjef i Viaplay Group, Fredrik Olimb.

Hele sesongen av den norske dramaserien ligger nå ute på Viaplay. Stuntet ble gjort i samarbeid med JCP Retail Factory.