En virtuell omvisning i Cavern Club

For å feire 60-årsjubileet til Cavern Club, berømt som tidlig konsertsted for The Beatles, har Expedia UK slått seg sammen med klubben og skapt Cavern Club Chronicles.

82500 59688 original

2017 markerer legendariske Cavern Clubs 60-års jubileum. Nå kan du oppleve en av de mest populære attraksjonen i Liverpool guidet med Google Street View: Cavern Club Cronicles.

– Selv om vi feirer 60-årsdagen til klubben med en virtuell omvisning, er det også viktig å huske at The Cavern er mer enn bare et vanlig spillested og pub. Stedet tiltrekker seg ikke bare Beatlesmaniacs og 60-tallsfrelste, men alle som anerkjenner stedet for dets kulturelle påvirkning globalt. Dette er også en fantastisk mulighet for nye generasjoner til å bli kjent med The Beatles og Cavern Club, forteller Expedia UK.

– Vi gleder oss over å kunne invitere alle til å oppleve klubben digitalt, hvor du kan utforske stedet med et par museklikk. Løsningen inkluderer også interaktive punkter hvor du kan se foto fra 60 år tilbake, høre live-musikk fremført og lese anekdoter fra stamgjester og utøvere fra denne tiden.

Nå kan de fleste få oppleve litt av magien fra det populære landemerket i Matthew Street i Liverpool.

Andre fakta:

I tillegg til en interaktiv tur gjennom musikkhistorien, har vi også markert over 35 unike kuriositeter som befinner seg inne på musikklubben. Disse inkluderer bilder, sitater og utsagn, filmsnutter og små historier, som byr på eksklusivt bakom-materiale.

  • Det var eksempelvis på The Cavern at manager Brian Epstein så The Beatles spille for første gang.
  • For mange blir The Cavern Club ansett som et historisk sted, og ofte omtalt som et musikkmuseeum, men stedet booker fortsatt inn tidsaktuelle artister til å spille der. Noen av de mest kjente bandene som har spilt på The Cavern i senere tid, er blant andre Jake Bugg, Oasis, The Arctic Monkeys, og Adele.
  • BigBang, Anneli Drecker, cover-bandet Det Betales og 60-talls bandet Missing Links er noen av de norske artistene som har opptrådt på Cavern Club. Mange norske band som går på musikkskolen LIPA har også stått på scenen, som debut-aktuelle Kalandra.
  • 21. februar markerer også datoen da The Beatles for første gang sto på scenen i The Cavern Club, i 1961. Til sammen spilte de på denne scenen hele 292 ganger! Rolling Stones, The Who og The Kinks har også spilt på den originale scenen.
  • Det hører med til historien at den originale The Cavern Club ble revet på 70-tallet, og ikke bygd opp igjen før i 1984.
  • Fun fact: Det er veldig populært å signere navnet sitt på vegger og tak nede i Cavern Club. Dersom en leser har vært der før, kan de finne navnet sitt igjen?

Prosjektet er laget på vegne av Expedia UK av Verve Search.


Annonse: