– Energy Pool virker

Kitchens Energy Pool-prosjekt vant gull og to bronse i studentkategorien, samt to av tre Young Lions-plasser under Gullblyanten 2013. – Dette viser at vi gjør noe riktig, uttaler Bendik Romstad.

43801 b6b1b original
Fra venstre: Reidun Solvik, Angelica Askvik, Aram Zarkoob, Bendik Romstad, Helena Egeland, Helene Egeland. Foto: Kitchen

Helena Egeland og Helene Egeland vant Beste elevarbeid under Gullblyanten, i tillegg til to bronse (et sammen i Reklame, et av Helene Egeland alene i Grafisk design). De vant også konkurransen om å dra til Cannes Lions i sommer og representere Norge i Young Lions i Film-kategorien. Energy Pool-kollegaene Angelica Askvik og Reidun Solvik vant tilsvarende plass i Young Lions Cyber.

Deltakere i fjorårets Energy Pool-kull var dessuten med på to av gull-jobbene, to av bronse-jobbene og to av diplom-jobbene Kitchen fikk priser for samme kveld.

Friske nye idéer

Kitchen reklamebyrå startet Energy Pool for ett og et halvt år siden med hensikt om å styrke det kreative produktet. Energy Pool er et talentutviklingsprogram for ekstra flinke unge kreatører, der de får en kickstart på karrieren. På sin side får Kitchen en masse friske nye ideer. Energy Pool har tidligere vunnet priser på vegne av Posten og Statens vegvesen, i eksempelvis Epica, Eurobest og Clio. Under fredagens Gullblyant fikk de i salen se en maktdemonstrasjon fra de unge talentene.

– Dette viser at vi gjør noe riktig, uttaler Bendik Romstad, leder for Energy Pool.

Romstad har de siste årene brukt mye av tiden sin på å utvikle de unge talentene i Energy Pool.

– Man blir ikke flinkere til å finne på ideer med årene, men man blir flinkere til å forstå kundene, velge ut relevante ideer og ikke minst gjøre de forståelige. Å kombinere erfaring og talent er noe reklamebyråene i resten av verden alltid har gjort, men i Norge er det av en eller annen grunn ikke vanlig, sier Romstad.

Utvikling, motivasjon og inspirasjon

For å vitalisere seg og bli bedre i nye kanaler startet Kitchen Energy Pool i 2012 etter modell fra sine eiere i Leo Burnett i Chicago. De to Egeland-damene, Helena og Helene, gir programmet godt skussmål.

– Det føles utrolig bra å vinne både bronse og gull i Gullblyantens gjeveste pris for «unge og lovende». Og at vi i også vant gull i Young Lions som gir oss mulighet til å representere Norge i verdens største reklamekonkurranse. Som en god mentor sa: «Nå er det bare å komme tilbake på jobb på mandag og tenke: Shit, vi må opp på den scenen til neste år også!» Forhåpentligvis kan dette i tillegg være med på å åpne nye dører. Kitchen og Energy Pool har vært et veldig bra sted for utvikling, motivasjon og inspirasjon. Etterlatt inntrykk: Veldig stas!

Er du på jakt etter plass i Energy Pool fra høsten bør du gi bendik@kitchen.no beskjed allerede rundt påsketider.