Espen Horn i årets YDA-jury

Gründeren, partneren og produsenten i Motion Blur skal tjenestegkjøre i 2021-juryen for anerkjente Young Director Award (YDA).

Espen Horn Photo by Lasse Nyhaugen
Espen Horn. Foto: Lasse Nyhaugen.

– Hovedformålet til YDA er å oppdage og videreutvikle unge regissører, og det er noe vi kjenner oss igjen i. Gjennom hele Motion Blur sin tid har vi hatt et stort fokus på å finne og skape muligheter for den neste generasjons regitalenter. Det gjelder flere som har gått videre til å bli «household»-navn, som Thomas Hilland, og helt frem til regissører vi representerer i dag, blant annet Emilie Beck og Jarand Herdal, forteller Espen Horn.

Den ideelle prisen ble startet av produsent-legenden Francois Chilot, og har blitt utdelt i over 22 år. YDA er den eneste veldedige organisasjonen i verden som fokuserer eksklusivt på å promotere debuterende kreative talenter innen reklamefilmproduksjon.

– Det er en ære å få være med på å støtte unge talenter med så mye potensial, avslutter Horn.

YDA blir tradisjonelt delt ut under Cannes Lions-uka i Cannes, dog utenfor det offisielle programmet. I år innrømmer arrangørene at de ikke aner hvordan prisutdelingen vil foregå eksakt, men at de akter å dele ut prisen uansett i den siste uka i juni.

Les mer om YDA på konkurransens nettsider.