– Et mylder av gode idéer

Jurypresidentene i Gullblyanten har gått gjennom innsendelsene til årets konkurranse, og kan melde om skyhøyt nivå og flere jobber enn i fjor. Nå ønsker de velkommen til juryeringen torsdag og fredag denne uken.

92128 fbea4 original
Jens-Petter Aarhus og Hallvard Fjeldbraaten er jurypresidenter i Gullblyanten.

– Det er fort gjort å glemme at de jobbene som vinner i Gullblyanten ikke bare er de beste norske arbeidene fra året som har gått. Dette er ideer som veldig ofte blir anerkjent på de store scenene ute i verden, forteller Anorak-teamet Jens-Petter Aarhus og Hallvard Fjeldbraaten, som er årets jurypresidenter i Gullblyanten.

Juryeringen foregår hele torsdag og fredag denne uken på Forskningsparken i Oslo.

– Når vi nå har fått se alt som har blitt sendt inn til årets Gullblyant, så kan vi ikke la være å bli minnet på hvorfor det er vi jobber med det vi gjør. For hvert eneste år sendes det inn et mylder av gode, enestående, «den skulle jeg ønska jeg hadde gjort sjæl», smarte, utfordrende, «den så jeg ikke komme», rare og modige ideer som oppsummerer et år fra blanke ark og fargestifter tel, og du får kanskje ikke en dag i mårå. For det skal lanseres. Det skal på lufta, på Instagram, i trykken, på trikken, i posten, på Facebook, så du har den tida du har. Det har vi alle. Så det er forholdsvis fair game.

Høyt nivå

– For vi har alle sittet der med det samme utgangspunktet. Dette blanke arket. Fullt av muligheter. Uten noen andre regler enn de du har laga sjæl. Og det er resultatet av denne øvelsen, om att og omattatatt, fra brief til idé, fra kundemøter og produksjon, fra godt tenkt til godt fortalt, og ferdig utført arbeid, som vi kan love at juryene vil begeistre seg over. Når de møtes nå på torsdag.

– For i tradisjonens tro er det som vanlig høyt nivå i Gullblyanten. Det er flere innsendelser enn i fjor. Og vi tror at juryene vil kjenne igjen flere anerkjente arbeider, men også bli overrasket av gode ideer som kanskje ikke har fått like stor oppmerksomhet i året som har gått.

– Utrolig heldige

– Avslutningsvis kan vi legge til at vi selvsagt føler oss utrolig heldige som har fått se alle arbeidende først, samtidig som vi vet at vi ikke har noe å si når årets Gullblyanter skal bli skrevet. Den jobben er det juryene som skal ta seg av. Vi har selvsagt fått våre favoritter, men vi kan altså bare krysse fingra og håpe vi ser dem igjen på scenen.

– Vi gleder oss.

Billetter til Gullblyanten kjøper du på gullblyanten.no (frist: 14. februar).