Eurobest er i gang!

Årets Eurobest er i gang og de første shortlistene er sluppet. Flere norske jobber markerer seg i kampen om de gjeve prisene.

12530 c1103 original

Shortlist i hele seks ulike kategorier ble sluppet for bare et øyeblikk siden på Eurobests første dag. KF er på plass i den svenske hovedstaden for å følge festivalen.

Syv i print Kitchen markerer seg sterkt med hele fem shortlist i press-kategorien. De er nominert for tre annonser for Byggmax og to annonser for Bank Norwegian. Også Uncle er på shortlist med to annonser for Avis.

To i DM I direktekategorien stiller Norge med to priskandidater: Pål Høyer-Andreassen og Magnus Høgberg Hansen er nominert med sin jobb «Slutten» for Kristiansand folkebibliotek. De vant gull i Gullblyanten i år for samme jobb. På shortlist finner vi også Fredag reklamebyrå med jobben «Kill a myth» for posten. Det er Kristina Øverland Engelsen og Sigurd Gaston Larsen som står bak jobben, som også var i finalen i Echo Awards.

Flinke designere I designkategorien er Scandinavian Design Group på shortlist med sine jobber for Oslo Triennale og Rignes sommerøl.

Også i utendørs er to norske jobber nominert. McCann er på shortlist med sin jobb, «Shirt collar» for Dressmann og Kitchen er nominert med sin jobb «Toilet door» for Trydrugs.net.

Ingen norske jobber kom på shortlist i kategoriene Media og Sales Promotion. Shortlist i Interaktiv, Radio og Film annonseres i morgen. Onsdag annonseres shortlist i Integrated samt vinnerne av Young Creatives. Alle andre vinnere annonseres på utdelingen onsdag kveld.

Se også shortlist på eurobest.com.