Eventyrlig prosjekt for Melvær&Lien

Stavanger-selskapet har fått kontrakter verdt rundt 24 millioner kroner i forbindelse med verdensutstillingen som arrangeres i Shanghai.

7817 d9fc1 original

Arkitektkonkurransen om hvordan den norske paviljongen skal være ble vunnet av Team Helen & Hard, bestående av Helen & Hard Arkitektfirma, Melvær & Lien Idè-entreprenør og konsulentselskapet Sweco Norge. Oppdragsgiver er Innovasjon Norge, som på oppdrag fra Handels- og næringsdepartementet har ansvaret for Norges bidrag på Expo 2010.

Kommunikasjonsselskapet var i utgangspunktet garantert kontrakt verdt 150.000 kroner. Men siden har de stadig fått fornyet tillit, og har nå hovedansvaret for alt innholdet på paviljongen.



Dette er kontraktene det er snakk om:
*Utvikling av kommunikasjonsstrategi, logo og grafisk identitet for Norge på Expo
*Produksjon av alle filmer og digitale, interaktive og audiovisuelle opplevelser i selve paviljongen (film skal gjøres av Motion Blur).
*Produksjon av de fire offisielle lydbildene/musikken i paviljongen, i samarbeid med Håvard Rosenberg og artisten Thomas Dybdahl
*Produksjon av Expo Online, den virtuelle versjonen av paviljongen
*3D-visualisering av interiør og eksteriør for paviljongen
*Utvikling av kveldsmodus med konsert av Secret Garden i paviljongen
*Leveranse av audiovisuelt utstyr og lysdesign for paviljongen
*Taktile virkemidler som spiller på lag med interaktive virkemidler

Internasjonalt omdømmeprosjekt
. – Melvær&Lien Idé-entreprenør skal sørge for at innholdet i paviljongen samsvarer med norsk omdømmepolitikk og fokuserer på naturens plass i og i nærhet til byen. Kunnskap og teknologi knyttet til miljø og energi er viktige tema i innholdsformidlingen, sier rådgiver og merkevarebygger Trond Nyman Aarre, som har ansvaret for alle Expo-prosjektene hos Melvær&Lien Idé-entreprenør.

Heftig 3D-prosjekt. – Spesielt spennende er nok kontrakten på å lage Expo Online, 3D-versjonen av den norske paviljongen, som blir et av de heftigste webbaserte fotorealistiske 3D-prosjektene så langt i Norge.

– For Melvær&Lien Idé-entreprenør er arbeidet med Expo viktig fra et økonomisk perspektiv, men aller mest fordi dette allerede er et referanseprosjekt som har ført til at vi har fått kontrakter med andre kunder, sier administrerende direktør Dag Terje Klarp Solvang.