Fanget ledertalentenes aura

Skilhagen ble inspirert av 70-tallets aura-fotografering da byrået skulle lage omslaget til siste utgave av Kapital.

89135 5438b original
89132 7e16d feature
Ferd-direktør Morten Borge og auraen hans. Foto © Monica Strømdahl/Skilhagen
89133 15fe3 original
Inzpire-gründer Marie Mostad. Foto © Monica Strømdahl/Skilhagen
89134 fc88a original
DNB-direktør Rasmus Figenschou. Foto © Monica Strømdahl/Skilhagen

Da andre utgaven av det nylig redesignede Kapital skulle utvikles, valgte Skilhagen å gå for en noe alternativ foto-løsning. Cover-saken handler om 40 unge ledertalenter, personer med spesielle kvaliteter og egenskaper, noe byrået ønsket å fremheve på utradisjonelt vis.

Aura-fotografering

Tidlig på 70-tallet ble det utviklet et kamera som i følge dets tilhengere dokumenterte personers aura, og gjennom fargene som oppstod kunne man tolke personlige egenskaper og personlighetstrekk hos den aktuelle personen.

Sammen med fotograf Monica Strømdahl klarte Skilhagen via alternative sirkler å oppdrive et eksemplar av denne maskinen, et rådyrt monster som kalles Inneractive Aura Video Systems.

Dermed kunne de fange de unge ledertalentenes aura for Kapital. Ledertalentene som er fotografert er Morten Borge (konsernsjef i Ferd), Marie Mostad (gründer av inzpire.me) og Rasmus Figenschou (konserndirektør i DNB)

– Avstanden fra aura-fotografering, som man stort sett finner på alternativmesser, til Kapitals redaksjonelle profil er stor. Dette bidrar til å gi utgaven et veldig uventet uttrykk, og jeg synes Kapital viser en selvtillit og evne til å fornye seg ved at de har blitt med denne løsningen, sier byråleder Andreas Rød Skilhagen.