Fanny og Kristin leder Gullblyanten igjen

Fanny Vaager og Kristin Jess Rodin har for andre år på rad fått oppgaven å lose publikum gjennom maraton-prisutdelingen på Oslo Plaza 2. mars. Nytt av året er at de skal være veldig, veldig snille.

88190 98932 original
Fanny Vaager og Kristin Jess Rodin er konferansierer under Gullblyanten 2. mars på Oslo Plaza.

I Gullblyantens snaut 30 år lange historie har konferansierene grovt sett bestått av TV-personligheter og skuespillere, eller bransjeaktører. I år som i fjor blir det snarere en utsøkt mikset cocktail av gjøgling og bransje på scenen: Fanny Vaager har mangeårig bakgrunn fra McCann og Saatchi (Per Høj), mens Kristin Jess Rodin er improvisatør og skuespiller, kjent fra «Løvebakken» og «Unge lovende», og snart aktuell som Siggen i «Neste sommer» på TVNorge.

En detalj som på ingen måte har gått upåaktet hen siden forrige gang, er at Fanny på vårparten i fjor sluttet i Saatchi & Saatchi. Og ikke minst: At hun returnerte da hun ble headhuntet til NORD DDB.

Forklar deg, menneske.

– Altså, det er litt overraskende at jeg har vært nødt til å forsvare mitt eget liv og det valget så mange ganger det siste året. For å gjenta: Ja, jeg sluttet i Saatchi for å gjøre andre ting. Og så fikk jeg et jobbtilbud i DDB som jeg takket ja til. Det hele er rimelig udramatisk.

Erfaring med babling

Minnene fra Gullblyanten 2016 var ikke verre enn at duoen stiller som programledere igjen, heldigvis. De påstår til og med at det var gøy.

– Det gikk jo bra? spør Kristin.

– Ja, jeg synes det. Vi har jo årevis av erfaring med babling, som dere i KF så fint kalte det i fjor, så det var mest gøy, sier Fanny.

Gullblyanten er såpass til giga-arrangement at det sjelden foregår uten litt rusk i forgasseren. I fjor: En fotnote av en forrett etterlot et skrubbsultent publikum, og det var heller ikke enkelt å kompensere med alkohol, siden hotellets betalingssentraler streiket under den første delen av showet.

– Men etter at alle hadde fått i seg litt mat etter forrett-fadesen, ble det veldig god stemning. Jeg synes til og med det var enda mer fokus mot slutten enn jeg kan huske fra tidligere år. Folk fulgte jo faktisk med da Æresprisen ble delt ut, forteller Fanny.

Kresent publikum

Kristin synes de fleste bransjepriser likner på hverandre, men Gullblyanten står likevel ut på flere måter.

– Det er ganske sikkert den lengste prisutdelingen jeg har vært med på. Og promillen er vel gjerne litt høyere. Men det er stas, for folk har tatt på seg finklærne og har sminken på stell, i motsetning til i humormiljøet, der prisutdelingen varer en time og publikum såvidt gidder å pynte seg.

– Man møter jo et publikum som er særs kresne og kreative, så vi var ganske spente på om vi kom til å få noe velvilje fra salen i fjor. Men vi opplevde at de fleste var i godt humør. Det er jo rimelig høy stemning i salen der, en slags blanding av julebord og sydentur, mener Fanny.

Det var noen ganske ertelystne konferansierer som sto på scenen i fjor. Men i år har de bare lyst til å puse med oss.

– Vi har fått beskjed om at vi var litt vel røffe i stilen i fjor. Så i år har vi lovet å være veldig snille og ikke fornærme noen. Så det har vi bestemt oss for, og alle vet at jeg aldri ombestemmer meg, sier Fanny.

Gullblyanten foregår 2. mars på Oslo Plaza. Meld deg på innen midnatt 15. februar.