Farmand-gull til Design Container

Kristiansund kommune gikk til topps i Farmandprisen med sin første heldigitale årsrapport. Design Container står bak.

80082 e8c6f original

I forrige uke ble Farmandprisen arrangert for 62. gang. Kristiansund kommune deltok i klassen Beste kommune/fylkeskommune og vant i sterk konkurranse med blant andre Oslo Kommune.

Design Container har utarbeidet årsrapporten for Kristiansund kommune siden 2014, og har stått for design, interaksjonsdesign, koding, innholdsinnleggelse og drift.

– Det har vært et mål å fremstille Kristiansund som den spennende og spreke kommunen den er, med optimisme og raushet som kjennetegn, sier byråleder i Design Container, Linn-Cecilie Linnemann.

Vibeke Grønvik (t.v.) fra Kristiansund Kommune tar i mot prisen sammen med Linn-Cecilie Linnemann, Thomas Sannes og Bjørn Korterud fra Design Container.

Hos Design Container har designer Thomas Sannes, utviklere Martin Mortensen og Imrul Hasan samt konsulent Bjørn Korterud vært kjerneteam. Ansvarlig hos kunde har vært Enhetsleder IKT og Dokumentsenter, Arild Ovesen.

Heldigital pionér

2015-rapporten ble kommunens første heldigitale rapport. Denne benytter statens mal for offentlig rapportering, og som kommune er da Kristiansund en pionér. 2014-rapporten ble utarbeidet i trykt versjon samt enkel «innbyggerversjon» for mobil. Designkonsept og disposisjon for 2015-rapporten bygger på fjorårets arbeid, som ble premiert med sølv i Farmandprisen i klassen Beste kommune/fylkeskommune.

Byråets kunde Marine Harvest ble også belønnet av Farmand for sin årsrapport, denne med bronse.

Se Årsrapporten som vant gull på Design Containers nettsted.