Fasett nominert til hederspris

Sandnes Sparebank er én av fire nominert til den prestisjetunge Hedersprisen for god design. Fasett står bak.

10210 f902f original
10211 25958 original
10212 be202 original
10213 57047 original

For mer enn ti år siden bestemte Sandnes Sparebank seg for å bli kjent som den sympatiske og fleksible banken for privatpersoner og små og mellomstore bedrifter. Budskapet «Slik du vil ha det» og den grafiske stilen har vært fulgt siden 1998.

Våger å leke. Juryen har blant annet dette å si om sparebankens profil: «Sandnes Sparebank er en modig liten bank. De har holdt seg til samme dristige og humørfylte design- og kommunikasjonskonsept i over ti år. Det emosjonelle uttrykket bryter overbevisende med det tradisjonelle bankspråket og skaper et umiskjennelig særpreg. Verdiene til banken er Enklere, Bedre og Gladere og det lekne designuttrykket i gult, sort og hvitt harmonerer godt med dette. Man kan gjenkjenne Sandnes Sparebank i alt de foretar seg, likevel er det en enorm variasjon innenfor paletten. Samarbeidet mellom byrå og bank er forbilledlig og viser at man jaggu ikke trenger å være grå og blå for å være troverdig som bank.»

Verdien av konsistens.
Svavangerbyrået Fasett er stolte over nominasjonen, både på vegne av seg selv og «en helt unik kunde», ifølge daglig leder Pål H. Berge.
– Sandnes Sparebank-casen er et eksempel på hvordan man kan bygge en unik identitet med sterk design og kommunikasjonskompetanse hånd i hånd, i ett og samme byrå. Og en kunde som skjønner verdien av konsistens over tid og som tør å stikke seg ut, sier Berge.

Fasett har tidligere vunnet i både Gullblyanten, Visuelt, ED Awards og Red Dot: Best of the Best for sin årsrapport for Sandnes Sparebank fra 2009.

Les om alle de fire nominerte til Hedersprisen for god design 2011 hos Norsk Designråd.