Fastland i sikte

Produsent Audun Lyngholm Wittenberg trer ut av B-Reel og etablerer lokalt produksjonsselskap. Det nye selskapet får navnet Fastland og huser regissørene Marc Reisbig, Eivind L og Andreas Kleiberg.

90648 f77e3 original
Fastland-produsent Audun Lyngholm Wittenberg.

B-Reel trekker sin permanente tilstedeværelse i det norske markedet. Kjernevirksomheten i Oslo fortsetter dog under eget flagg.

– Det har vært spennende å få innblikk i hvordan en internasjonal aktør tenker og jobber, men for å lykkes i Norge må man ta det norske markedet på alvor. Fastlands grunnstamme vil derfor defineres av langsiktig satsing på norske talenter, sier produsent Audun Lyngholm Wittenberg i forbindelse med etableringen av Fastland.

Med på flyttelasset er regissørene Marc Reisbig, som melder overgang fra Animasjonsdepartementet, Eivind L som er aktuell med filmer for Kari Traa footwear og Mercedes, og Andreas Kleiberg som har lang fartstid med Wittenberg.

– Vi er best på effektive high-end løsninger, visuelle godterier og solide prosesser. Også er vi sjukt hyggelige folk. Vi starter med en liten, men solid bukett av talent. Jeg har aldri vært noen stor fan av en støvete hylle med regissører. Reklamebransjen er intensiv, derfor verdsetter jeg tett samarbeid med regissørene. Og talentstrategi er en veldig morsom del av jobben, sier Wittenberg.