Feiring i sør: Aptum fyller 50

Det kreative kommunikasjonsbyrået Aptum i Kristiansand feirer sitt 50-årsjubileum.

Aptum50
Leder Aptum i sitt 50. år: Per Kristofer Wahlstedt, Jørgen Hestås og Terje Lund.

Aptum ble grunnlagt av Jan Andersen i 1974, og gikk under navnet Jan Andersen reklamebyrå fram til 2006. Tulla Wahlstedt begynte der i 1978, og overtok som byråleder i 1996 samtidig som Jan Andersen trakk seg tilbake. Tulla Wahlstedt rakk å bli et kjent navn og ansikt før hun pensjonerte seg i 2017, året etter at byrået flyttet fra Kongens gate 20 til dagens kontorer i Gyldenløves gate 4.

Aptum består i dag av et tredvetalls fagfolk, og ledes av Jørgen Hestås, i tett samarbeid med partnerne Terje Lund og Per Kristofer Wahlstedt.

– Om ikke unikt så i alle fall høyst uvanlig

Sørlandsbyrået feirer 50-årsdagen onsdag 15. mai på Hotel Norge i Kristiansand.

– Vi er svært stolte over å ha vært en del av næringslivet på Sørlandet i 50 år, og ser frem til å feire denne milepælen med tidligere og nåværende kunder og samarbeidspartnere, sier byråleder Jørgen Hestås. Han opplyser at både Jan Andersen og Tulla Wahlstedt vil være til stede under jubileumsfeiringen, i likhet med blant andre ordfører Mathias Bernander og Geir Aker, bedre kjent som Fenriken fra Kompani Lauritzen.

– Det er om ikke unikt så i alle fall høyst uvanlig, især i vår bransje, å holde det gående sammenhengende i 50 år, fortsetter Hestås. – Samtidig som jubileet markerer byråets lange historie, er vi opptatt av å se framover og hele tiden være i forkant av den teknologiske utviklingen. Nettopp det er nok en viktig forklaring på byråets suksess fram til i dag, og vil være minst like viktig i årene som kommer, konstaterer han.