Festspillene nominert til design-hederspris

Den Gullblyant-premierte profileringen av Festspillene i Bergen er nominert til Norsk Designråds Hedersprisen for god design 2014.

44920 10d8b original

Hedersprisen for god design er Norges ledende utmerkelse som gis til både bedrifter og designere for innovative designprosjekter. Hensikten er å inspirere næringslivet til å investere i designmetodikk for å øke konkurranseevne og verdiskaping.

Fire jobber er nominert til Hedersprisen for god design 2014: Øveraasen, FLO, Festspillene i Bergen og Scandinavian Business Seating. I år er det altså Anti Bergen som representerer grafisk design-disiplinen i Hederspris-kategorien med sin Gullblyante-premierte omprofilering av Festspillene.

– Vi trengte en samarbeidspartner på design som kunne hjelpe oss med å ta radikale grep. Da måtte vi også gi dem frihet, og Anti fikk stor tillit av oss. Samtidig har samarbeidet vært tett, og ideene har vi utviklet i fellesskap, sier Anders Beyer ved Festspillene i Bergen.

Norsk Designråd omtaler jobben slik: «Resultatet ble et stramt og minimalistisk uttrykk som er fleksibelt nok til å kunne tilpasses ulike sammenhenger og målgrupper. Den nye profilen falt også i smak hos publikum, både hos ung og gammel. I 2013 solgte Festspillene i Bergen rekordmange billetter – hele 30 000. En viktig grunn var førstegangspublikummet, som doblet seg på ett år.»

– Designen er svært stram og minimalistisk, men samtidig inviterer den til lek. Det skal vi spille videre på foran årets festspill, som starter 21. mai. Vi skal bli enda synligere i byen, samtidig som vi skal bruke mulighetene som ligger i designen til å engasjere publikum på helt nye måter, sier Beyer.

Norsk Designråd offentliggjør vinneren på Designdagen, 2. april.