Film med følelser

Raseri, løgn, asylpolitikk, kampsport og hverdagsliv. Temaene spenner vidt når avgangselevene fra NISS skal vise frem eksamensfilmene.Den 16. juni, fra kl. 12.30 til 16.30 på Filmens Hus, vises fem dokumentarer og fem kortfilmer som alle er laget av årets avgangselever.
– Disse filmene viser både elevenes engasjement og talent. Evnen til å lage film og formidle er på et meget høyt profesjonelt nivå, forteller Frederik Hestvold, leder ved Film og TV-utdanningen på NISS.Samfunnsengasjerte studenter. Filmfrelste og andre nysgjerrige kan blant annet få med seg «Ibro» – en dokumentar om asylsøkeren som nå behandler asylsøknader. «Ganges» – et drama om en mann som går rundt i Oslo midt på natten for å få juling, og som lykkes gang på gang. «For gammel for livet» – en dokumentar om kjønnsskifte, behovet for å få bli det man er og møtet med regelverkets hindringer.
– Mange av årets bidrag har sterke budskap og skaperne ønsker å fortelle noe til publikum. Det er et kjennetegn for NISS å ha samfunnsengasjerte studenter. De spenner over et stort spekter stilarter og uttrykk, og utfolder seg innen faglig stramme rammer, avslutter Hestvold.

Eksamensfilmene er et tverrfaglig samarbeid mellom Film- og TV-utdanningen og Lydteknikerutdanningen. I tillegg vil det bli vist utvalgte filmer fra både første og andreårets produksjoner. Det er gratis inngang på visningene.


Annonse: