Fin i farta

Bjørn Martin Saastad og Tor Erik Grimen har laget kortfilm om sykkelkafeen Peloton i Torggata.

90772 21186 original

Filmen om Peloton i Torggata er et samarbeidsprosjekt mellom grafisk designer og fotograf Bjørn Martin Saastad og filmfotograf Tor Erik Grimen. Prosjektet ble igangsatt under sistnevntes praksisperiode hos Kord Design Studio som del av sisteåret på Westerdals.

– Kreativ leder og partner i Kord, Jørgen Nordlie, ønsket en kort filmsnutt om hodet og sykkelkultur-entusiasten bak sykkelkafeen Peloton, Aimar Niedźwiedzki. Denne filmen skulle fungere som et tillegg til det da nyliggjorte profileringsarbeidet Kord hadde laget for Peloton, forteller Saastad.

Det ferdige produktet viste seg å være av høyere standard enn hva designerne i Kord forventet, gitt Saastads ikke-eksisterende erfaring med regiarbeid og filmproduksjon. Den opprinnelige idéen, som var et intervju med Aimar om hans interesse for sykkelkultur, ble kombinert med omvisning i kaféen og fokus på deltaljer og tilbud som gjør at Peloton skiller seg ut.

Saastad og Grimen gjorde det aller meste av arbeidet selv, inkludert postproduksjon, fargekorrigering, klipp og bildestabilisering.

– Kort oppsummert så er dette resultatet av et selvinitiert prosjekt på oppfordning av Jørgen i Kord, hvor målet ble å vise hva en nesten ferdig utskolert grafisk designer og filmfotograf er i stand til, avslutter Saastad.

Disse var også med: Anton Robsahm (klipp), Ruben Andre Åeng (lyd), Tommy Gundersen (lydetterarbeid), Espen Kopreitan Jensvold (lys) og Henrik Holst (innspillingsleder).