FINN tilrettelegger for koronahjelp

Folk som ønsker å tilby hjelp og bistand kan gjøre dette via den nye FINN-kategorien «Tilby koronahjelp». – Vi er i en ekstrem situasjon og mange ønsker å bidra. Det tilrettelegger vi for nå, sier produktdirektør for FINN torget.

96318 e5663 original
HJELP ANDRE: Fra torsdag 19. mars åpner FINN for at man kan tilby hjelp og bistand til korona-rammede under den nye kategorien «Tilby koronahjelp» på FINN torget (Foto: Getty/FINN).

Torsdag 19. mars åpner FINN for at man kan tilby hjelp og bistand til korona-rammede under den nye kategorien «Tilby koronahjelp» på Torget.

– Dugnadsånden står sterkt i det norske folk. Vi har snakket med flere som har lyst til å hjelpe folk som er i karantene eller av andre grunner trenger assistanse akkurat nå, men de vet ikke hvordan de skal komme i kontakt. Derfor har FINN jobbet for å få opp en tjeneste som kan hjelpe folk med å nå ut til hverandre, sier Kathrine Opshaug Bakke som er produktdirektør for FINN torget:

– Det er imidlertid svært viktig for oss å påpeke at alle som skal hjelpe eller ta imot hjelp må følge helsemyndighetene og Folkehelseinstituttets (FHI) råd om smittevern. FINN tilrettelegger for hjelp, men ikke for enhver pris. Folk skal være trygge brukere av vår markedsplass, sier Opshaug Bakke.

Disse tingene kan man hjelpe med

Kategorien «Tilby koronahjelp» gjelder først og fremst for personer som ønsker å tilby sin hjelp, men FINN ser også på mulighetene for å tilrettelegge for at folk kan be om hjelp etter hvert.

– I FINN er vi opptatt av å levere smarte løsninger til brukerne våre. Vi vurderer behovene fortløpende, herunder også videreutvikling av denne tjenesten, sier Opshaug Bakke.

I samarbeid med FHI har FINN kommet frem til seks underkategorier man kan tilby hjelp innenfor:

  1. Innkjøp
  2. Lufte hund
  3. Hente småting
  4. Digital undervisning
  5. Noen å prate med
  6. Utlån av parkeringsplass

Annonsene som legges ut må inneholde en beskrivelse av hva man kan bidra med og innenfor hvilket geografisk område man kan hjelpe. Av smittevernhensyn er det ikke tillatt å tilby hjelp til barnepass, lekegrupper, henting av reseptbelagte medisiner eller annen hjelp som medfører fysisk kontakt.

Må BankID-verifisere seg

Ifølge leder for forbrukertrygghet i FINN, Geir Petter Gjefsen, er det gjort noen ekstra sikkerhetstiltak på den nye annonse-kategorien på Torget.

– Dette er en tillitsbasert ordning for at folk skal kunne tilby hverandre ekstra hjelp i en vanskelig situasjon. Men vi er opptatt av trygghet, og har derfor laget dette som en helt egen type annonse med et ekstra sikkerhetstiltak i form av brukerverifisering via BankID. BankID-verifiseringen vil gjelde både for annonsør og de som søker hjelp, sier Gjefsen.

FINNs forbrukertrygghetsavdeling har også manuell gjennomgang av alle annonsene som tilbyr koronahjelp før de publiseres på markedsplassen. Les mer om «Tilby koronahjelp» her.