Fire blyanter til Westerdøler i D&AD New Blood

Tre Westerdals-team har vunnet fire blyanter i den prestisjetunge internasjonale kreative konkurransen for unge kreatører, der over 3000 bidrag deltok.

Hanna Hereid Ringheim og Caroline Macri
Hanna Hereid Ringheim og Caroline Macri.
Jon Reistad
Jon Reistad.

Tidligere denne uken ble vinnerne i D&AD New Blood annonsert, og tre av de glade vinnerteamene var fra Norge og Westerdals.

Eks-Westerdølene Hanna Hereid Ringheim og Caroline Macri vant to av blyantene, begge for Nike. Her forteller de om de to jobberne:

«Work it out» bygger på en innsikt om at jenter slutter med idrett til fordel for et økt akademisk fokus, derfor baserer løsningen vår seg på treningsprogrammer med kontrollspørsmål fra pensum. Den andre løsningen, også for Nike, heter «What Does Your Heart Beat For?» og handler om unges ønske om å endre verden, men at de fleste ikke vet hvor de skal begynne. Derfor vil Nike hjelpe unge med å fronte hjertesaken sin. Alt ungdommene trenger å gjøre, er å vise hvor mye hjertet deres banker for saken.

De to tar seieren med verdig fatning.

– Det beste hadde vært å vinne et helt pennal, men vi er fornøyde med to blyanter. Neste mål er en gullblyant i pennalet!, sier de to dobbeltvinnerne.

– God kok i topplokket

Art Director Ringheim og tekstforfatter Macri gikk ut fra Westerdals i fjor. Det gjorde også Art Director Jon Reistad, som vant en Wood Pencil for bidraget «We All Need a Helping Hand» for HSBC. Han forteller:

– HSBC-briefen rettet seg mot animasjon og illustrasjon, og ønsket bidrag som framhevet bankens slagord «Together we thrive». Løsningen gikk ut på å vise mange situasjoner der vi mennesker bokstavelig talt trenger en hjelpende hånd.

Reistrad er stålende fornøyd med seireren.

– Var god kok i topplokket når jeg åpnet mailen på fjelltur i kalde Norge! Utrolig kult å få hentet hjem en wood pencil i en av verdens største studentkonkurranser for kreativ kommunikasjon. At det at jeg det var med egne illustrasjoner gjør det ekstra gøy, å få vite at man gjør noe riktig gir mersmak!

Casper Evensen og Anne Christine Carlsson
Casper Evensen og Anne Christine Carlsson.

– Veldig deilig med noen oppturer

Den fjerde blyanten, også det en Wood Pencil, ble vunnet av Casper Evensen og Anne Christine Carlsson for en løsning utviklet for den britiske mobiloperatøren giffgaff. Teamet forklarer:

– Briefen gikk ut på å løse problemer i lokalsamfunn ved hjelp av 5G. Vi fant ut at londonere elsker å gro sine egne grønnsaker, men at nesten ingen har hageplass til å kunne gjøre det. Veldig kort fortalt gikk løsningen vår ut å lage hageplasser som man får tilgang på med et giffgaff-abonnement, og som man kan ta vare på gjennom det lynraske og smarte 5G-nettet, forteller de.

AD-teamet fra Westerdals er glade og lettet over å ha vunnet blyant i D&AD New Blood.

– I et halvår som stort sett har sugd for alle og enhver er det veldig deilig med noen oppturer. Det gir selvtillit og motivasjon til å fortsette videre. Nå tar vi sommer med en god følelse, og gleder oss til å ta fatt på et nytt halvår i TRY hvor vi trives utrolig godt.

Teamet har vært i praksis hos TRY siden april og har fått forlenget til nyttår.

Se samtlige D&AD New Blood-vinnere her.