Fire Westerdals-team vant priser i D&AD New Blood

Fire team fra sisteåret AD og tekst på Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design ved Høyskolen Kristiania har vunnet priser i D&AD New Blood Awards, den internasjonale studentkonkurransen for reklame. Pris blir det også på norske Tobias Larsen, som studerer ved University of Huddersfield.

AD Dx
Fra venstre: Baard Røthe, Simen Elverhøy, Ingrid Mullis, Jantra Hollum, Anna Monge, Miriam Rose, Nicolai Drange og Gard Bekk Wanderoy. Foto: Gard Bekk Wanderoy

D&AD New Blood Awards er en konkurranse åpen for reklame-, markedsføring- og designstudenter fra hele verden, i tillegg til nyutdannede kreatører. Deltakerne bryner seg på briefer fra reelle kunder, og i år kunne deltakerne velge mellom 18 forskjellige briefer fra selskaper som Snapchat, Duolingo, Netflix, Disney, BBC og 21 grams.

De fire Westerdals-teamene går på sisteåret med bachelor, og alle er for tiden i praksis hos ulike byråer. Teamene har alle vunnet priser, men vet ennå ikke hva slags valør de har blir premiert med. Det finner de først ut av den 14. juli på den digitale prisutdelingen.

De fire er:

Miriam Rose (AD) og Anna Monge (AD), som har praksis i WAL (We Are Live). De får pris for «Don't Judge a Movie by its Language».

– For å være helt ærlig, så trodde vi mailen om at vi hadde vunnet var spam. Så det tok oss gode 2-3 minuttet før vi faktisk skjønte det, og det var ingenting annet en ren lykke og jubel! En utrolig god avslutning på bacheloren, med en spennende start i vente!, sier Miriam og Anna i en kommentar.

Ingrid Mullis (AD) og Jantra Hollum (Tekst og skribent), som har praksis i TRY. De blir priset for både «The Greenwashing Machine» og «Her Side Effects of Climate Change».

– Dette er veldig stas! Spesielt gøy er det å vinne på begge bidragene vi sendte inn til konkurransen, og at så mange andre Westerdals-team også får ta med blyanter hjem, sier Ingrid og Jantra.

Baard Røthe (AD) og Simen Elverhøy (AD), som har praksis i ANTI, og blir priset for «Time Capsule».

– WOOOOOOOFYYYFAAYESSSSSSBABYYY, sier Simen og Baard.

Nicolai Vogsted Drange (AD) og Gard Bekk Wanderoy (AD), som har praksis i Trigger, og vinner pris for «Chant a Lingo».

– Å vinne i seg selv føles utrolig, men å kunne dele opplevelsen med gode klassekamerater etter noen krevende pandemiår gjør opplevelsen desto bedre!, sier Gard og Nicolai.

Pris til Englands-farer

I tillegg til de åtte westerdølene blir det nok en pris til gamlelandet ved norske Tobias Eie Larsen og hans klassekamerat Aleksandar Andonov fra University of Huddersfield, som vinner pris for oppgavebesvarelsen «Watch What You Eat», som er gjort for Netflix.