Fjerner reklame foran videoklipp

Leserne hater reklame foran innslag på web-TV. Nå fjerner Dagbladet.no reklamen og lanserer et nytt format.

22082 1f5b5 original

Å tvinges til å se en reklamefilm før en videosnutt på nettet, er det som irriterer oss aller mest i reklameverdenen. Hele 61 prosent av de spurte i en fersk undersøkelse gjort av OMG Research irriterer seg over reklamen de må gjennom i forkant av videosnutter på internett. Denne reklameformen topper dermed lista over hva vi irriterer oss mest over.

– Lager framtidens web-TV Misnøyen med denne typen reklameformater får nå konsekvenser. Etter å ha tilbudt annonser foran TV-innslag på nett siden 2006, fjerner Dagbladet.no nå reklamen som kommer foran innslaget. Enkelte nettsteder opererer med reklameinnslag på opptil 30 sekunder før videoene starter. På Dagbladet.no har maksimal lengde det siste året vært fire sekunder.

– Selv dette viser tilbakemeldinger at brukerne opplever som et irritasjonsmoment. Derfor fjerner vi denne reklamen, og lager det som er framtidens annonseprodukt for web-TV, sier TV-ansvarlig Ole A. Werring til Kampanje.

– Annonsørene får bedre respons Det gamle annonseformatet erstattes av et nytt annonseprodukt, som består av en overlay-annonse og en reklamefilm som brukeren selv kan bestemme om han eller hun vil se. I tillegg tilbys reklamefilm av ubegrenset lengde etter videoinnslagene.

– Vi tror dette er gode nyheter for både brukerne og annonsørene. Ingen er tjent med reklame som irriterer. Vi tror dette fører til at brukerne vil se flere videoer hos oss, og at annonsørene får bedre respons, sier salgssjef Bjørn Sandtrøen.

Dagbladet.no var tidlig ute med å benytte flash-teknologi for videovisning, og var først med å plassere videospilleren direkte i artiklene sine i 2006, ifølge TV-ansvarlig Ole A. Werring.

Tidligere i år lanserte de en helt ny videospiller, som har høstet mange lovord, ifølge Werring.

– Når vi kombinerer det nye annonseproduktet med vår helt nye videospiller, tror vi at vi kan tilby det beste totalproduktet både for brukere og annonsører, sier Werring.

– Alt må bli bedre Web-TV står svært sentralt i planene til VG og eieren Schibsted i tiden framover. Ambisjonene er svært store og troen på at nett-TV vil overta mye av den tradisjonelle TV-seingen er sterk. VG Mulitmedia-sjef Torry Pedersen, mener en stor jobb fortsatt gjenstår når det gjelder å gjøre nett-TV bedre, både for brukere og annonsører.

– Alt må bli bedre når det gjelder web-TV. Men slik var det med internett i 1995 også. Og se hvordan det gikk. Jeg mener det er feil å se på dette som et problem. Det fins folk over hele verden som jobber med å utvikle løsninger som er mer tilfredsstillende, og de kommer til å komme, sa Pedersen til Kampanje tidligere denne måneden.

Sjefredaktør Bernt Olufsen i VGs papiravis tror Norges største avis vil spille en ledende rolle i markedet for nett-TV.

– VGTV får en stadig mer viktig oppgave og jeg ser ikke bort fra at VGTV er en stor kanal om noen få år. VGTV er allerede en ledende virksomhet innen ip-tv, sa Olufsen til Kampanje nylig.

Artikkelen er også publisert hos Kampanje.