Flere designere vinner Gullblyanten

I år stiller Gullblyanten med hele fire kategorier i design. I tillegg har kategoriene Kampanje og Interaktive medier fått et ansiktsløft.



Gullblyanten 2008 går av stabelen 13. mars. Kreativt Forum og Designbyråforeningen er fusjonert som likeverdige fagmiljøer, og siden Kreativt Forum nå er en bredere sammensatt organisasjon, bør dette gjenspeiles også i konkurransen, mener foreningen. For å kunne juryere arbeidene innen grafisk design på et mer riktig grunnlag enn tidligere, har en i år delt grafisk design inn i fire kategorier: Profilprogrammer, Pakninger, Totale/helhetlige konsepter og Åpen klasse.

Det er også åpnet for at en nå kan sende inn grafisk design-arbeider til kategorien Elevarbeider.

Kampanje skal kun være kampanje Fra og med i år vil Kampanje, enkeltmedie utgå som kategori, og det blir i stedet mulig å konkurrere med serier innenfor kategoriene Print, Film, Radio, Utendørs og DM. Dette betyr at en nå kan sende inn en serie og få denne vurdert og juryert som ett helhetlig reklamearbeid i konkurranse med enkeltarbeider. Fra før har dette vært praksis i kategoriene Samfunnsinformasjon, Annen Reklame, Interaktive medier, Art Direction og Tekst.

Interaktive medier får en ny kategori Det har skjedd såpass mye på det interaktive området at det er på tide å ytterligere styrke og videreutvikle den interaktive biten av Gullblyanten ved å innføre en ny kategori, mener foreningen. Den nye kategorien har fått navnet «Interaktive medier, andre plattformer» og er ment å skulle romme interaktive applikasjoner, digitale events, mobilmarkedsføring-widgets og all annen interaktiv markedsføring som ikke er begrenset til nettleseren.

De som skal sitte i juryen for Grafisk Design er :
Hedda Høiness, Designer i Sukker og Juryleder
Bjørn Kulseth, Designer i Kulseth & Co
Kristine Lillevik, Designer i Dinamo Design
Linda Skarpås, Designer i Tank
Mathias Disen, Designer i SDG
Jørn Jøntvedt, Designer i Making Waves
Dag Solhaug, Designer i Bleed
Trond Fernblad, Designer i Fasett

Arbeidene må være Kreativt Forum i hende
innen 10. februar 2009. Se også gullblyanten.no.

En mer detaljert gjennomgang av forandringene i Gullblyanten 2008 kommer i KF magasinet #1/09.