Flere norske priser i YGAwards

Flere unge norske kreatører vant edelt metall i årets Young Guns.

10637 5bcd9 original

Gjevest valør vant Pål Høyer-Andreassen og Magnus Høgberg Hansen for sin jobb «The Ending» for Kristiansand folkebibliotek. Jobben ble premiert med sølv. Teamet jobber til daglig i McCann Direkte.

Kitchen vant bronse for sin jobb «Gjengleder» for Djuice. Team på jobben er Eirik Stensrud, Thomas Askim, Christian Hygen og Per Erik Jarl. De var også nominert for jobben «Korjente» for samme kunde, men jobben nådde ikke opp.

«The professional Young guns of the year» ble vunnet av Eric Kallmann og Craig Allen TBWA New York med deres ikke helt ukjente filmer for Skittles (se egen sak).

Også norske kreatører i utlandet markerer seg i årets Young Guns. Lars Holthe vant sølv for en jobb han gjorde mens han jobbet i Åkestam Holst i Stockholm. Bidraget heter «Hatch an egg». Holthe jobber nå i Mother London.

God tendens Juryen forteller at nivået på de innsendte arbeidene var høyere i år enn i fjor og at de som en direkte konsekvens av dette så seg nødt til å dele ut flere sølv i år enn noen gang tidligere. De påpeker også at de synes dette lover godt sett i lys av den økonomiske verdenssituasjonen i disse dager.

I år er det åttende gang Young Guns arrangeres. Alle vinnerarbeidene vil være med i Young Guns omreisende utstilling, samt i konkurransens onlinebrosjyre.