Fluks og Amöbe slår seg sammen og blir Parabel

Design- og animasjonsstudioene Fluks og Amöbe slår seg sammen og tar det nye navnet Parabel. Den nye konstellasjonen vil holde til i Oslo, Ålesund og Trondheim.

Fluks Xamobe team
Fra venstre: Filip Lind, Håvard Forland Isaksen, Ole-Marius Magnussen Lakselv og Kent Skorstad.

Både Fluks og Amöbe Studio hadde oppstart samtidig sommeren 2018. Tre av de involverte hadde en felles fortid i Headspin i Trondheim, og de har holdt jevnlig kontakt og delt erfaringer i tiden etter, da begge studioene var temmlig grønne på å drive eget foretak.

– Kontakten ble hyppigere etterhvert som årene gikk. Det siste året har vi jobbet tettere sammen og hjulpet hverandre med prosjekter, og i vår bestemte oss for en at sammenslåing var gunstig for begge parter, forteller Filip Lind, som frem til nå har drevet Fluks sammen med partner Håvard Forland Isaksen i Oslo.

Studioet får nå et større geografisk nedslagsfelt, ettersom Ole-Marius Magnussen Lakselv og Kent Skorstad i Amöbe holder til i henholdsvis Ålesund og Trondheim.

– Vi blir fire til å begynne med, men håper å ansette flere snart, fortsetter Lind. – Nå som vi har slått oss sammen sitter vi med en portefølje av kunder som blant annet inneholder Equinor, SpareBank 1, Elvia, Nordic Semiconductor, Link Mobilty og Hyre. Vi håper å lansere en ny identitet i løpet av høsten.

– Føles veldig naturlig

– Denne sammenslåingen føles veldig naturlig, både når det kommer til timing, sammensetning av team og ikke minst at vi alle er ambisiøse sjeler som ønsker å nå langt, forteller Kent Skorstad. – Jeg og Ole-Marius har hatt en fantastisk god opplevelse med å drive Amöbe i Trondheim de siste fire årene. Vårt hovedfokus har vært å alltid overraske, levere godt over forventning, og ikke minst å bygge kompetanse og gode relasjoner. Dette kapittelet har vært en god oppvarming for det som er i vente. Det er nå det begynner!

– Etter fire år med Fluks føles dette som en veldig riktig avgjørelse. Organisk vekst har vi hatt tidligere, men etter at pandemien resulterte i at vi mistet to ansatte, og vi begynte å tenke annerledes på hvordan vi skulle vokse videre, forteller Filip Lind. – Da er det veldig deilig å kunne «gifte» seg med gutta i Amöbe. For meg personlig så har jeg ikledd meg veldig mange hatter, og denne sammenslåingen gjør at jeg forhåpentlig får lagt noen av dem på hylla! Vi gleder oss til å sette i gang for fullt med både videre vekst, heve nivået og levere spennende prosjekter for kundene våre.

Står bak stort NTF-prosjekt

Ved siden av hovedgesjeften, som består av design, motion design og animasjon, står Parabel bak et av Norges største NFT-prosjekter, der to av kolleksjonene går til veldedighet.

– Gjennom prosjektet har vi solgt spesielle NFT-kolleksjoner for å samle penger til veldedige formål, og har til dags dato donert over 300.000 etter skatt til Ukrainsk nødhjelp, kreftforskning og dyrevern, avslutter Lind.