Flytter sammen til Stavanger

Hareide Design og Halogen åpner nytt felles designkontor i oljebyen.

22151 6b3be original
Lillian Olsen, daglig leder i Halogen og Einar Hareide, daglig leder i Hareide Design. Foto: Jørgen Dalen, Halogen

Designbyråene Halogen og Hareide Design har inngått samarbeid og jobber sammen i prosjekter for store aktører som Kongsberg Gruppen. Det nye Stavanger-kontoret ble åpnet i januar og ledes av Harald Sævereid, som kom til Halogen fra Laerdal Medical.

– Satsingen på sørvestlandet er strategisk, sier Lillian Olsen, daglig leder i Halogen. Hom ser på Stavanger og Rogaland som et svært spennende marked.

– Norsk industris konkurransekraft i et globalisert marked dreier seg blant annet om forsprang i teknologi, innovasjon og arbeidsmåter som er basert på høy kompetanse og lang erfaring. Vi mener design vil bli en faktor som vil differensiere norsk næringsliv og industri videre, forklarer hun.

Stavanger: Viktig og riktig. Hareide Design og Halogen jobber sammen på flere store prosjekter innen maritim sektor og industri. Energi-, olje- og offshore- er alle sektorer der designprosesser kan bidra til økt sikkerhet og mer effektive operasjoner.

– Design handler ikke bare som et pent utseende, men om grunnleggende egenskaper som funksjon, sikkerhet, produksjon og miljø. Ved å tilby våre ressurser samlet til dette markedet kan vi levere designdrevne innovasjonsprosesser, produktutvikling og konseptarbeid i verdensklasse, sier daglig leder Einar Hareide i Hareide Design.